Ekrem İmamoğlu'na Yunanistan'dan destek!

Ekrem İmamoğlu'na Yunanistan'dan destek!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaretten 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasının ardından Yunanistan'dan İmamoğlu'na destek geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB ) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Karara tepkiler yükselirken, İmamoğlu'na bir destek de Yunanistan'ın başkenti Atina'dan geldi.

 

"TÜRKİYE'DE DEMOKRASİ İÇİN KARA BİR GÜN"

 

Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ekrem İmamoğlu'yla konuştuğunu söyledi.

 

Bakoyannis açıklamasında şunları söyledi:

 

"Türkiye'de demokrasi için gerçekten kara bir gün. Barışın, Adaletin ve Evrenselciliğin müttefiki olan bir siyasetçinin özgürlük ve medeni haklarından yoksun bırakılması kararı yalnızca üzüntü ve öfke uyandırır. Şehirlerimiz arasındaki işbirliği ve diplomasi çalışmalarına katılan tüm meslektaşlarımızın desteğini ve dayanışmasını iletmek için arkadaşım ve İstanbul Belediye Başkanı İmamoğlu ile bizzat iletişime geçtim. Türk halkının ve tarihin sonunda onu haklı çıkaracağına eminim."

 

Siyasetcafe.com


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.