Ekrem İmamoğlu'ndan FETÖ soruşturması açıklaması

Ekrem İmamoğlu'ndan FETÖ soruşturması açıklaması

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu FETÖ soruşturması hakkında açıklama yaptı.

31 Mart yerel seçimlerine 3.5 ay kala adaylığı açıklanan ve seçim çalışmalarına İstanbul’da türbe ziyaretiyle başlayan CHP’li Ekrem İmamoğlu flaş bir açıklamada bulundu.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah Gazetesi dün ‘CHP İBB adayı Fetö Şüphelisi’ başlıklı bir haber yapmıştı. Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti’nin ortak adayı, yerel seçimlerde destekleyeceği isim Ekrem İmamoğlu, haberdeki iddialara ve FETÖ soruşturmasına ilişkin konuştu.

FETÖ terör örgütüyle ergenekon davaları döneminde mücadele ettiğini söyleyen Ekrem İmamoğlu, “Beylikdüzü’nde şahsımdan para ve ihale isteyen ve bu nedenle hakkında şantaj soruşturması ve muhtelif dava ve soruşturmalar yürütülen iki kişi, ‘kendilerine hakaret ettiğim gerkçesiyle FETÖ’cü olabileceğim’ iddiasıyla 2016’da hakkımda şikâyette bulunmuştur” dedi.

Menbiç operasyonu ertelendi! Çavuşoğlu sebebini açıkladı

Bu konu ile ilgili defalarca savcılığa dilekçe yazdığını fakat ifadeye çağırılmadığını ve soruşturmanın yürütülmesi bakımından herhangi bir işlem yapılmadığını söyleyen İmamoğlu, yaşanan bu süre zarfında bu kişilerin kendisine ‘FETÖ’cü’ dedikleri için hem ceza aldıklarını hem de manevi tazminata mahkum olduklarını söyledi.

Af teklifi Meclis Başkanlığı’na sunuldu

Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde kendisine ihale verilen bir kişinin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tutuklandığını ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, “Belediye tarafından hiçbir şekilde para ödenmediği gibi derhal sözleşmesi feshedilmiş, teminatı Belediyeye gelir olarak kaydedilmiş, yani aksine üstüne para alınmıştır” diye konuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.