Ekrem İmamoğlu'ndan Yunanları sevindiren "Ayasofya" cevabı

Ekrem İmamoğlu'ndan Yunanları sevindiren "Ayasofya" cevabı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan çok konuşulacak Ayasofya cevabı geldi. Yunanistan'la Türkiye arasında gerilime sebep olan Ayasofya'nın ibadete açılıp açılmaması hakkında İmamoğlu: ''ihtiyaç bulunduğuna inanmıyorum'' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yunanistan’da yapılan uluslararası Delphi Ekonomi Forumu'na telekonferasla katıldı. İmamoğlu’na katıldığı panelde, Ayasofya'nın ibadete açılması konusu hakkındaki görüşleri soruldu. Gazeteci Alexis Papachelas, İmamoğlu'na “Ayasofya'nın ibadete açılması ile ilgili düşünceleriniz nedir?” sorusunu yöneltti.

SKANDAL CEVAP: İHTİYAÇ BULUNDUĞUNA İNANMIYORUM
İmamoğlu soruya, “Ayasofya’nın ibadete açılması gibi bir ihtiyacın bulunduğuna inanmıyorum. Türkiye’nin ve dünyanın başka sorunları var ve bu konunun iç siyaset malzemesi olarak kullanılmaması gerekiyor.

"SORUMLULUĞUMUZDA DEĞİL"
Türkiye’deki ibadethanelerden ve tarihi eserlerden merkezi hükümet, Turizm Bakanlığı ve kurumları sorumlu. İstanbul Belediye Başkanlığı'nın sorumluluğu altında bulunmuyor." ifadeleriyle cevap verdi.

 

yunan-003.jpg

 

GERGİNLİĞE YOL AÇTI GÖRÜŞÜ
Aynı panelde bulunan Atina Belediye Başkanı Bakoyannis ise İmamoğlu'nun sözleri üzerine Ayasofya’nın dünya kültür mirası olduğu söyleyerek, "Hristiyanların İstanbul’a gösterdiği özel sevginin bazen yok yere gerginliklere yol açtığı” görüşünü savundu.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.