Ekrem İmamoğlu'nun dayanışma paketi fiyatına Portakal'dan eleştiri

Ekrem İmamoğlu'nun dayanışma paketi fiyatına Portakal'dan eleştiri

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başlattığı yardım kampanyası tepki çekti. Zor durumdaki vatandaşlara yardım paketi olarak sunulan fiyata Fatih Portakal'dan da tepki geldi.

Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye ve tüm dünyada olağanüstü durum yaşanıyor. Devletler vatandaşlarının hayatını kolaylaştırmak için bir dizi tedbirler alıyor.

Türkiye'de de yürütülen çalışmalar kapsamında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bir kampanya başlattı.

Koronavirüs (Covid-19) salgınından etkilenen zor durumdaki vatandaşlara destek amacıyla yardım paketi hazırlandığını ifade eden İmamoğlu; sosyal medya hesabından söz konusu kampanyaya ait görseli paylaşarak, ''Bu zor günlerde vatandaşlarımızın yanında olacak ve bu süreci dayanışma içinde hep birlikte aşacağız. İstanbul olarak biz de destek ve bağış kampanyamızı başlattık.'' ifadelerini kullandı.

Ancak İmamoğlu'nun paylaştığı yardım paketinin fiyatı tartışmalara ve tepkilere neden oldu. Söz konusu paketin 150 liralık fiyatı bir çok vatandaş tarafından oldukça pahalı bulundu.

Tepki gösterenlerden biri de, Ekrem İmamoğlu'nun üniversite arkadaşı olan Fox Tv spikeri Fatih Portakal oldu. Portakal,yardım paketinin fiyatını eleştirdi. Paketin içeriği ile ilgili araştırma yaptığını sorduğu 3 yerin de bu fiyatı vermediğini belirten Portakal şu ifadeleri kullandı;

''İyi bir sey ama! Listeye baktim, bir de listenin değerine. Bedel pahali geldi. Kendi marketime ve 2 de büyük markete sordurdum. Biri “98 TL, diğer ikisi 120 ve 102 TL” dediler. Listede göremediğim bir şey mi var? Ve sizde bu alımları kimler yapıyor?''

 

portakal-002.JPG

 

GELEN TEPKİLERİN SONRA İBB'DEN AÇIKLAMA


Paket fiyatına gelen tepkilerin ardından İBB Sözcüsü Mursat Ongun sosyal medyadan konuya ilişkin açıklama yaptı.

Ongun ''İBB’nin gıda kolisi üzerinden yapılan tartışmalar üzerine: gıda paketinin yanında sabun ve kolonyadan oluşan ayrı bir hijyen paketi de mevcuttur. İsteyen vatandaş gıda kolisi, isteyen 150₺ maddi destek alacaktır... İBB her daim halkına şeffaf ve kaliteli hizmet verir.'' ifadelerini kullandı.

imamoglu-003.JPG

 

imamoglu-2.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.