Elazığ’da gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin bilmesi gerekenler

Elazığ’da gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin bilmesi gerekenler

Elazığ’da gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin bilmesi gerekenler

Türkiye’nin Doğu Anadolu bölgesinde yer alan Elazığ, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2018 verilerine göre 595 bin 638 nüfus yoğunluğuna sahiptir. Harput’un devamı niteliğinde olan Elazığ’da; Merkez, Kovancılar, Karakoçan, Palu, Baskil, Arıcak, Maden, Sivrice, Keban, Alacakaya ve Ağın olmak üzere toplam 11 ilçe yer almaktadır. Gelişmeye devam eden şehirde gayrimenkul yatırımcıların dikkatini çekecek yeni projelere de yer verilmektedir. Türkiye’nin önemli barajlarından biri olan Keban Barajı ve Hazar Gölü’nün ve doğa harikası olarak anılan Buzluk Mağarası’nın yer aldığı Elazığ, turistik imkanları sayesinde de yatırımcıların ilgi odağı olmayı başarıyor.

 

elazig-satilik-ev.jpg

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından, alt gelir grubu vatandaşların daha rahat konut sahibi olabilmeleri için 50 bin konut kampanyası başlatılmıştır. Bu kapsamda 2019 yılında Elazığ’da toplam 725 adet konut inşa edilecek. Emlak prim değeri artan şehirlerden birine dönüşen Elazığ, gayrimenkul yatırımcıları için de büyük bir fırsat kapısına dönüşüyor. Peki, Elazığ satılık daire fiyatları ne kadar? Elazığ’da ortalama konut geri dönüşüm süresi kaç yıl? Elazığ Merkez’de bir ayda satılık ev fiyatları ne kadar arttı? İşte Elazığ’da gayrimenkul yatırım yapmak isteyenler için önemli bilgiler…

Elazığ satılık daire fiyatları son bir ayda yüzde 1.79 arttı!

Zingat.com Bölge Raporu 2019 verilerine göre, Elazığ satılık ev piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 1.79 artış gösterdi. Elazığ şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 1 bin 527 TL olurken, geri dönüş süresi 24 yıl olarak hesaplanmaktadır.

Elazığ’da en uygun satılık ev fiyatları ne kadar?

Zingat.com 2019 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Elazığ şehrinde satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatının 152 bin 703 TL olduğu bilinmektedir. Konut geri dönüşüm süresi 24 yıl olan bu daireler, ortalama 100 metrekare olduğunda minimum 114 bin 527 TL olarak fiyatlandırılmaktadır. Ortalama 100 metrekare olan satılık bir dairenin maksimum fiyatının da 190 bin 879 TL olduğu bilinmektedir. Her yatırımcının bütçesine uygun daire bulabildiği Elazığ’da kiralık daireler de ortalama 100 metrekare bir daire için 529 TL olarak hesaplanmaktadır. Bu fiyatlar 397 TL ve 661 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Elazığ’ın en kalabalık ilçesi olan Merkez’de satılık daire fiyatları ne kadar?

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2018 yılı verilerine göre Elazığ’ın en kalabalık ilçesi olan Merkez, 421 bin 726 nüfus yoğunluğuna sahiptir. 64 mahalleye ev sahipliği yapan Merkez, Elazığ’ın konutta en çok kazandıran ilçesi olarak bilinmektedir. Zingat.com Bölge Raporu 2019 Mayıs verilerine göre, Elazığ Merkez satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 1.79 artış gösterdi. Elazığ Merkez ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1 bin 527 TL olurken, geri dönüş süresi 24 yıl olarak hesaplandı.

Bu verilere göre, 2019 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Elazığ Merkez ilçesinde satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 152 bin 703 TL oldu. Her bütçeye uygun satılık daire imkanı sunan Elazığ’da, ortalama 100 metrekare satılık bir dairenin fiyatı minimum 114 bin 527 TL iken, maksimum fiyatın 190 bin 879 TL olduğu bilinmektedir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum