Elazığ'dan dünyaya üretiliyor: İşte Türk Somonu

Elazığ'dan dünyaya üretiliyor: İşte Türk Somonu

Türkiye`de Alabalık üretiminde ilk sırada yer alan Elazığ'ın Keban ilçesinde modern tesislerde üretilen Türk Somonları Avrupa ve Rusya`dan sonra Japonya, Amerika ile Kanada`ya da ihracat edilerek hem şehrin hem ülkenin ekonomisine katkı sağlıyor.

Alabalık üretiminde Türkiye`de ilk sırada yer alan Elazığ`ın Keban ve Karakaya Barajlarında hem üretim hem de istihdam her geçen gün artıyor.

3 BİN TON SOMON ÜRETİLDİ

 

Keban ve Karakaya Baraj Gölü kıyılarında kurulan modern tesislerde Alabalık üretimi yıllık 25 bin tona ulaşırken, Somon`da da üretim 3 bin ton oldu.

Üretilen balıklar başta Elazığ`ın Keban ilçesi ve Muğla`da fabrikalarda işlendikten sonra Avrupa`ya satılıyor.

İlçedeki en büyük ihracat ise Gümüşdoğa Su Ürünleri`ne bağlı tesislerden yapılıyor.

Yıllık yaklaşık 10 bin ton üretim yapan firma, başta Rusya, Çin, Japonya, Amerika, Kanada, Almanya, Hollanda ve İngiltere gibi bir çok ülkeye ihracatını gerçekleştirerek hem kentin hem bölgenin hem de ülkenin ekonomisine önemli bir katkı sağlıyor.

Geçtiğimiz yıl işledikleri 11 bin ton balığın 3 bin tonunu yurt dışına pazarlayan firma, bu yıl yağışın az olmasından dolayı su seviyesinin 13 metre düştüğünü ve bundan etkilenmemek için gerekli koşulların sağlanması neticesinde aynı hedefi yakalamak için çalışmasını sürdürüyor.

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.