Elektrik dağıtım şirketleri ile ilgili karar iptal edildi

Elektrik dağıtım şirketleri ile ilgili karar iptal edildi

Elektrik dağıtım şirketlerinin yıl içinde yaptıkları temsil ve ağırlama giderleri, derneklere ödedikleri aidatlar gibi harcamaların faturalara yansıtılma kararı iptal edildi.

 

Geçtiğimiz hafta elektrik şirketlerinin aldığı bir karar çok tepki çekmişti. Karara göre, elektrik dağıtım şirketlerinin yıl içinde yaptıkları temsil ve ağırlama giderleri, üye oldukları derneklere ödedikleri aidatlar, verdikleri ilanların giderleri gibi tüketiciyi ilgilendirmeyen birçok harcama vatandaşın ödediği elektrik faturalarına yansıtılacaktı.

Vatandaşı çileden çıkaran bu karara çok fazla tepki gelince, kararın iptal edildiği duyuruldu. Ancak iptal ile ilgili herhangi bir resmi açıklama veya karar kamuoyu ile paylaşılmayınca tepkiler artarak devam etti.

KARAR RESMEN DUYURULDU

Nihayetinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu bu kararı değiştirdi ve elektrik şirketlerinin temsil, konaklama, oda aidatı ,tazminat gibi giderlerini vatandaşa ödettiği maddeyi iptal etti.

RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI

Resmi gazetede yayımlanan tebliğde “31309 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Dağıtım Tarifesinin Düzenlenmesi Hakkında Tebliğin 7.maddesinin ikinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır” denilerek, mevcut üçüncü fıkra da “Bağış,sponsorluk,reklam giderleri, temsil ve ağırlama giderleri,ilan giderleri,dernek aidat giderleri ile Tebliğde sayılanlar dışında kalan ceza ve tazminat giderleri, düzenlemeye esas işletme gideri hesaplamalarında dikkate alınmaz” şeklinde değiştirildi.

Böylece daha önceki kararla vatandaşa ödetilecek bu gider kalemlerinin faturaya yansıtılarak vatandaştan tahsilatı iptal edilerek vatandaşın daha çok mağdur olmasının önüne geçildi.

TEMSİL VE AĞIRLAMA GİDERİ NE DEMEK?

Şirketlerin muhasebe kayıtlarında "temsil ve ağırlama gideri" başlığı ile gider olarak yazılan harcamalara, yemek, yol, akaryakıt, otel konaklama, araç kiralama, çiçek faturaları gibi çok geniş bir masraf listesi eklenebiliyor

 

 

elk.JPG

 

siyaetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum