Elektrik zammına büyük isyan! Gökdeleni ateşe verdiler

Elektrik zammına büyük isyan! Gökdeleni ateşe verdiler

Ulaşım ücretlerine yapılan zammın ardından başlayan protesto gösterileri önlenemez hale geldi.

Şili’de ulaşım ücretlerine yapılan zam sonrası başlayan protesto gösterileri büyük ölçekli bir halk ayaklanmasına dönüşmüş durumda.

Başkent Santiago’da sivil itaatsizlik ve militan kitle eylemleri örgütleyen halk, kent genelinde barikatlar kurarak polisle çatışırken, fiyatlara yüzde 20 zam yapacağını söyleyen elektrik dağıtım şirketi ENEL’in merkez binası ateşe verildi.

 

OHAL İLAN EDİLDİ

 

Ulaşım ücretlerinin bir doların üzerine çıkarıldığı zamların ardından, uzun yıllardır demokratik mücadelesini sürdüren öğrenci hareketinin liderliğinde harekete geçen Şili halkı karşısında iktidar OHAL ilan etti ve de orduyu sokağa sürdü.

Faşist darbe döneminden kalan yasalar nedeniyle ilan edilen OHAL, başkent Santiago’da 15 gün süreyle geçerli olacak ve hükümete kişisel ve temel hakların kısıtlanması yetkisi tanıyacak.

 

KAMU GÜVENLİĞİNİ BOZANA 20 YIL HAPİS 

 

Öte yandan İçişleri Bakanı Andres Chadwick, ülkede devrimci mücadelenin motor güçlerinden Mapuche yerli halkına karşı kullanılan ve iktidara verdiği ekstra yetkilerle OHAL’den ayrışan Devlet Güvenlik Yasası’nı ilan edebileceklerini açıkladı.

 

 

Bu yasaya göre eylemlerle “kamu güvenliğini bozanlar” yirmi yıla kadar hapse çarptırılabilecek. 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.