Elektrikte indirim balon çıktı Yine şirketler zengin olacak

Elektrikte indirim balon çıktı Yine şirketler zengin olacak

Vatandaşa 'müjde' olarak sunulan yüzde 10 elektrik indirim kararının perde arkasında şirketlerin karını artıracak bir uygulama çıktı.

Elektrik Mühendisleri Odası, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından açıklanan yeni tarifeye göre konutlar için enerji bedeli ve perakende hizmet bedelinden oluşan Perakende Enerji Bedeli Ekim 2018’e göre yüzde 19.2 düşürülürken, iletim, dağıtım, kayıp ve kaçak bedelinden oluşan Dağıtım Bedeline yüzde 15.7 zam yapıldığını açıkladı.

Dağıtım bedelinin artırılmasıyla sanayi, ticarethane, tarımsal sulama ve aydınlatmaya zam yapılırken, genel aydınlatma bedeli de yüzde 5.22 artırıldı.

Vatandaşa 'Müjde' olarak sunulan yüzde 10 indirim kararının perde arkasında şirketlerin karını artıracak bir uygulamaya daha imza atıldığı vurgulanan açıklamada, şunlara yer verildi:

'Dağıtım bedellerine yapılan yüzde 15.7’lik zam doğrudan elektrik dağıtım şirketlerinin kasasına gidecek. Dolar kurundaki düşüş doğrultusunda kamuoyunda fiyatların indirilmesi yönünde oluşan baskıyı karşılamak ve yerel seçimler öncesinde oy toplamak için gidilen bu indirim kararıyla ‘bir taşla iki kuş vurmaya’ çalışan Bakanlık, bizleri yine şaşırtmadı. 2018 yılında kur artışı, piyasa dengesi gibi gerekçelerle elektrik fiyatlarına, enerjinin temel bir insan hakkı olduğu ve enerji fiyatlarının herkesin ulaşabileceği düzeyde olması gerektiği ilkesini göz ardı edecek denli yüksek artışlar yapıldı.'

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.