Eleştiri de yasak

Eleştiri de yasak

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Reza Zarrab ve sanatçı eşi Ebru Gündeş'in talebi üzerine benzeri görülmedik bir sansür kararı verdi.

Yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan Reza Zarrab ve eşi Ebru Gündeş’in talebiyle İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nden “her türlü eleştiriye yayın yasağı” geldi.


İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Reza Zarrab ve sanatçı eşi Ebru Gündeş’in talebi üzerine benzeri görülmedik bir sansür kararı verdi. Mahkeme, basına gönderdiği tebliğde, Zarrab’ın şüpheli olarak yer aldığı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda bulunan soruşturma dosyasıyla ilgili her türlü haber, röportaj, eleştiri ve dosyanın içeriğiyle alakalı yayın yasağı konduğunu bildirdi.
 
 
Taraf gazetesinin haberine göre; mahkeme, “Basın özgürlüğü bazı durumlarda sınırlandırılabilir” dedi. Taraf ’ın avukatı Veysel Ok, “Hukuk tarihinde ifade özgürlüğünü kısıtlayan böyle bir karar hiç görmedim. Bu ifade özgürlüğü ve toplumun haber alma hakkını engelleyen bir karardır. Kararda belirtilen ‘eleştirilemez’ ifadesi bir hâkimin taktir edeceği bir husus değildir. Eleştiri hiçbir şekilde engellenemez” dedi.
 
 
Öte yandan CHP’li Bülent Tezcan, Zarrab’ın uçağına binen tek bakanın Ekonomi eski bakanı Zafer Çağlayan olmadığını söyledi. Tezcan, “Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gıda, Bakanı Mehdi Eker ve Halk Bankası Müdürü Süleyman Aslan da Zarrab’ın uçağıyla umreye gitti” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.