Eliaçık'tan o sözlere cevap! Cübbeli kendi fantezisini cennet sanıyor

Eliaçık'tan o sözlere cevap! Cübbeli kendi fantezisini cennet sanıyor

İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık ve Cübbeli Ahmet arasında yıllardır süregelen tartışma yeniden alevlendi.

İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık ve Cübbeli Ahmet arasında yıllardır süregelen tartışma yeniden alevlendi.

Eliaçık, paylaştığı bir videoda Cübbeli için, 'Adam kendine kurmuş bir dünya yaşıyor orada. Fantezisini cennet yapmış.' dedi.

Cübbeli'yi eleştiren İhsan Eliaçık, vatandaşı kandıran ve duygularını suistimal eden Cübbeli'nin işine gelmediği zaman söylediği sözlerini de inkar ettiğini ifade etti.

 

İşte Eliaçık'ın Cübbeli için söyledikleri:

 

'Peygamberimiz böyle buyuruyor: Bana ne yapılacağını bilmiyorum. Dolayısıyla Peygamber bile ahirette kendisine ne yapılacağını bilmiyor iken nasıl oluyor da Nakşibendi Tarikatı'nın Halidiye koluna mensup olanlar azaptan kurtuluyorlar. Bu bir hezeyandır.

Bu şeyhlerin söylediği bir çok şey hezeyandır. Mesela derler ki kalplerden geçeni biliyoruz. Senin ne yapacağını biliyoruz. Meclisine geldiği zaman nasıl davranacağını biliyoruz. İçinden ne geçirdiğini biliyoruz. Yani tarikatlarda şeyhler de falan böyle şeyleri çok duymuşsunuzdur. Bunların hepsi numaradır. Hz. Ömer caminin içinde arka safta duran birisi tarafından bıçaklanarak secdeye giderken öldürülüyor.

Halife Ömer arkasında bıçaklı bir adamın durduğunu bilmiyor. Ama bu şeyhler neyse meclise kimin geldiğini kalplerinde hangi niyetle geldiğini kuşağında hançer mi taşıyor arkasına tabancamı kurmuş hemen biliyormuş. Halife Ömer bilmiyor ama bunlar biliyor.

Peygamberimize Yahudilerden bazıları yemeğine zehir koymuşlar Onu yemiş ama tesirli olmamış. Peygamber de yemeğinin içine ne konulacağını bilmiyor ama bunları biliyor.

Melekler milleti toplanmış sürükleyerek cehenneme götürüyor. Yalvarıyor insanlar meleklere. Aman beni bırak ne olur beni bırak.

Vatandaş diyor ki hemen orada baktın cehenneme doğru sürükleniyorsun kendinin dünyadayken Nakşibendi tarikatının halidiye koluna mensup olduğunu azap meleğine söyle. Hemen orada seni serbest bıraksınlar. Cehenneme sürüklenmekten kurtulursun. Doğru cennetteki çadırlardaki hurilerin yanına gidersin. Vatandaş bunu din diye anlatıyor. Sonra da bu söylediklerini inkar ediyor. Kıvırmaya başlıyor. O iman ve cennet değil bu. Onlar bir din eğlencesi içindeler. Adam kendine kurmuş bir dünya yaşıyor orada. Fantezisini cennet yapmış.'

 

 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.