Elim kazada helikopter elektronik saldırı nedeniyle düştü  iddiası

Elim kazada helikopter elektronik saldırı nedeniyle düştü iddiası

Gazeteci Ömür Çelikdönmez, 'Cougar helikopteri, uzaktan elektronik harp silahları tarafından gönderilen sinyaller ile kilitlendi. Sonuçta helikopter, yere çakıldı.' iddiasında bulundu.

'Ne kadar yetişmiş, değerli insanımız varsa helikopter, uçak, vs kazalarla kaybediyoruz. Bunlar olağan değil. Her helikopter kazası şüphelidir!' diye yazan ve olaylara ters açılardan bakmasıyla tanınan Ömür Çelikdönmez, bir patlama ya da yanma olmadığı belli olan helikopterin "uzaktan elektronik harp silahları tarafından gönderilen sinyallerle" kilitlendiği iddiasını dile getirdi.

Ömür Çelikdönmez, "Her uçak veya helikopter düştüğünde ilk açıklamalarda mutlaka teknik sebepler, doğa şartları suçlu gösterilir, olay mutlaka kaza kırıma bağlanır. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 32. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in 17 Şubat 1993 tarihinde içinde bulunduğu Beechcraft B200 King Air tipi uçağın düşmesinde de böyle oldu." diyerek,  "Gerçekten Güneydoğu sınırımız baştanbaşa yüksek gerilim hattıyla çevrili. Uçak da düşer helikopter de düşer. Hatta askeri birliklerimizin üzerine bomba da düşer. Yüksek gerilimin trafo merkezi Suriye ve Irak’ta konuşlanan küresel şer odağı sömürgeci ABD Birlikleri." dedi.

"Elektronik taarruzda Fransa faktörü söz konusu olabilir mi?" diye soran Çelikdönmez,  "İddia şu: Cougar helikopteri, uzaktan elektronik harp silahları tarafından gönderilen sinyaller ile kilitlendi. Sonuçta helikopter, yere çakıldı.

"Soru şu: bölgede elektronik harp silahını kullanan, gayri nizami unsurlar, hangi sözde dost ülkenin ordusuna bağlı?" diye yazdı.

Çelikdönmez iddiasını helikopterin patlama ya da yanmayla düşmediğinin kesinleşmesisaptamasınyla dayandırıyor: "Helikopterin havada infilak etmeden yere çakılmış olması, olay yeri tanıklarının ifadesine göre ilkyardıma koşan köylülerin, ilk etapta helikopter enkazından iki askerin cesedini çıkardıklarını, diğer askerlerin yaralı çıkarıldığını ifade etmeleri, helikopterin füze saldırısı sonucu düşmediğini gösteriyor.  Bir diğer hususta terör örgütü ve yayın organlarının olayı üstlenen bir açıklama yapmamış olmaları. "

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.