Elitaş'tan flaş erken seçim açıklaması: Biz varız! OHAL KALKIYOR

Elitaş'tan flaş erken seçim açıklaması: Biz varız! OHAL KALKIYOR

Adalet ve Kalkınma Partisi’nden flaş erken seçim ve OHAL açıklaması yapıldı ve tarih verildi. İşte ayrıntılar;

24 Haziran seçimlerin önce OHAL’in kaldırılacağını açıklayan Ak Parti hükümeti, kesin tarihi açıkladı ve Erken Yerel seçime ilişkinde çarpıcı ifadeler kullandı. Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, gündemdeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mustafa Elitaş, OHAL'in 18 Temmuz gecesi kaldırılacağını ifade etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, MHP ile birlikte hareket ederek TBMM başkanını 3'üncü turda seçeceklerini ifade ederek, ''Sayın Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanımızı ziyareti sırasında Meclis başkanlığına aday çıkarmayacaklarını belirttiler. Demek ki biz 3'üncü turda Meclis başkanını seçebileceğiz. Son turda salt çoğunluk olan 301 oy gerekiyor. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin oyu 344 olduğuna göre, biz, 3'üncü turda Meclis Başkanını seçeceğiz. İttifakla ilgili hem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hem de Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin bu ittifakın 2023 yılına kadar gideceğiyle ilgili irade beyanları oldu. Bizler parti teşkilatları olarak bu ittifakı bozmamak için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekir. Tepede bir uzlaşma varsa tabanda da bu uzlaşma şarttır'' ifadelerini kullandı.

'18 TEMMUZ GECESİ OHAL KALKMIŞ OLUR'

OHAL'in kaldırılıp kaldırılmayacağı tartışmaları için de görüşlerini açıklayan Elitaş, normal şartlar altında, 18 Temmuz'da, yeni kurulan hükümetin OHAL'in devamı ile ilgili bir tezkere göndermemesi halinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin OHAL'i uzatma yetkisi olmadığını vurguladı.

Mustafa Elitaş, ''Sayın Cumhurbaşkanı 8 Temmuz'da yemin ettiği takdirde yeni sisteme başlamış oluyoruz. Eski hükümet bitiyor. Yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi başlıyor. Sayın Cumhurbaşkanı eğer böyle bir tezkere gönderirse Milli Güvenlik Kurulu'nun tavsiye kararıyla birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi bunu görüşür, uzatıp uzatmama konusunda kararını beyan eder. Aldığımız izlenim; Sayın Cumhurbaşkanının böyle bir irade beyanında bulunmayacağını görüyoruz. Bu açından '18 Temmuz gecesi OHAL kalkmış olacak' diye düşünüyoruz'' diye konuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.