Elon Musk rekor kırmaya hazırlanıyor

Elon Musk rekor kırmaya hazırlanıyor

SpaceX ve Tesla şirketlerinin sahibi olan Elon Musk, yeni bir rekor denemesine hazırlandığını sosyal medyadan duyurdu. Ayrıntılar haberde;

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, sosyal medyayı aktif kullanan isimlerden…

Twitter hesabından Pazar günleri takipçileriyle geliştirdiği projeleri paylaşan Elon Musk, bu kez de hazırlanan Hyperloop’un hız rekoru denemesini duyurdu.

Yeni nesil toplu taşıma aracı olan Hyperloop için açıklama yapan Elon Musk, denemenin kötü sonuçlanabileceğini ve yüksek hıza dayanamayıp aracın parçalanabilme olasılığından söz etti. İnsanların saatte 1.125 km hız ile seyahat etmesini hedefleyen Elon Musk, bu nedenle hız testinin insansız olarak gerçekleştirileceğini duyurdu.

hyperloop.png

Musk, yüksek hızdan dolayı geliştirilen aracın parçalanmış metale dönüşebileceğini ancak yine de heyecan verici bulduğunu söyledi.

Musk’ın rakibi Virgin tarafından bugüne kadar ulaşılan hız 386km/sa olarak ölçülürken, Elon Musk 620km/sa ile en yüksek rekoru kırmayı hedefliyor.

Tesla ve Space X ortaklığında geliştirilen Hyperloop’un hız testi için kesin bir tarih verilmezken yakında olduğu belirtildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.