Em.J.Kd.Alb.Necabettin Ergenekon: Terör, lider kadronun imhası ile mümkündür...

Em.J.Kd.Alb.Necabettin Ergenekon: Terör, lider kadronun imhası ile mümkündür...

Türk Ordusu’nda uzun yıllar görev yapmış Em.J.Kd.Alb.Necabettin Ergenekon, terör ve gündeme dair konularda siyasetcafe’ye açıklamalarda bulundu.

Bugün 94 yaşında olan ve uzun yıllar Türk Ordusu’nda görev yapan, Emekli Jandarma Kıdemli Albay Necabettin Ergenekon ile terör ve gündeme dair konularda sohbet ettik.

 

Siyasetcafe’nin sorularını yanıtlayan Ergenekon, özellikle terör konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Necabettin Ergenekon ile yaptığımız röportajın tamamı.

 

ALBAYIM..ÖNCELİKLE BİZE KENDİNİZİ TANITIR MISINIZ?...

1926 Erzurum doğumluyum.İlk ve Orta Okulu Erzurum Tatbikat Okulunda okuduktan sonra, sırası ile 1947 de Kuleli Askeri Lisesi, 1950 yılında da Kara Harp Okulunu bitirdim.Piyade ve Jandarma Subay Okullarında okuduktan sonra 30 yıl süren kıta görevine başladım..İngiltere San George School da okudum.. 17 yere tayin olduktan sonra İstanbul J.Alay Alay Komutanlığı, İstanbul Komando Alay Komutanlığı, Jandarma Bölge Komutanlığından sonra en son olarak Adıyaman Sıkıyönetim Komutanlığı görevini ifa ettim.. 

UZUN YILLAR BÖLGEDE ÖNEMLİ GÖREVLER YAPMIŞ BİR KİŞİ OLARAK SİZCE TERÖR NASIL SONA ERDİRİLEBİLİR ALBAYIM?

Terör deyince akla iki grup gelir.. Komuta grubu yani Lider kadrosu ve piyon grubu olmak üzere.. Piyon grubunu istediğiniz kadar zorlayın sonunu getiremezsiniz... Daima takviye edilir. Bazen bu takviyelerle, eskisinden de kuvvetli hale gelir. Terörde önemli olan lider kadrolardır. Terörle mücadelede piyonlarla savaşıldığı için sonuç alınamamaktadır.

Terörde öncelikle Lider kadro Hedef alınmalıdır ve Abdullah Öcalan ve Murat Karayılan Osman Öcalan ve diğer üst tabaka liderler yok edilirse 

gerçek sonuç alınabilir .Bu konuda istihbarat da çok önemlidir .Eğer istihbarat iyi değerlendirilirse istenen sonuca varılır .. Bir de içimizde bizden gözüken hainler iyi tespit edilip gereği yapılmalıdır. Devlet bütün teröristlere şımartıcı değil, caydırıcı olmalıdır . İnsan Hakları gibi özellikler, teröriste değil İnsan ruhu taşıyanlar için söz konusudur...

Devlet yediğini doyurmalı, vurduğunu öldürülmelidir.

 

SİZE ABD İLE İLİŞKİLERİMİZ NASIL OLMALIDIR?

ABD önüne geleni yutan kendi menfaatinden başka bir şey düşünmeyen zerre kadar güvenilmeyen, dost gibi görünüp düşman gibi vuran insafsız ,merhametsiz, gaddar ve son derece tehlikeli terörist bir devlettir Bu bakımdan Amerika Birleşik devletlerine karşı daima tedbirli ve uyanık olunmalıdır ancak bir taraftan da yanımızda yine bizim için fırsat kollayan tehlikeli bir Rusya vardır. Bunu da göz ardı etmemek gerekir.

 

12 EYLÜL DARBESİNDE ABD’NİN PARMAĞI VAR MIYDI?

Türkiye'de yapılan bütün önemli işlerde Amerikan parmağı vardır ve bütün iktidarlar kendilerine Amerika'ya muhtaç hissetmektedirler güçlü ve şahsiyet sahibi bir iktidara ihtiyacımız var fakat siyaset politikaya dönüşmüş ve iğrenç bir hal almıştır.

Bu durumlarda Ümitli olmak hayaldir.

 

ZAMANINDA DEFALARCA SURİYE DEVLETİ İLE RESMİ GÖRÜŞMELER YAPMIŞ ESKİ BİR ÜST DÜZEY GÖREVLİSİ OLARAK, SİZCE SURİYE İLE İLİŞKİLERİMİZ NASIL OLMALIDIR.?

Suriye müstakil bir devlettir. Kendilerinin devlet politikaları vardır. Bu politikaları desteklemeli ve Suriye devletin yanında yer alınmalıdır Yanlış politika uyguluyorlarsa toplantılarda yol gösterici olunabilir..Libya da nasıl Es Seccad Hükümeti BM tarafından resmi olarak tanınıyorsa Esad Hükümeti de aynı şekilde tanınmaktadır ve bizim bu uluslararası kurala tabi olmamız gerekmektedir.Komşularımızda daima uyumlu ve onları destekleyici tavırlar almalıyız.Aksi şekildeki bir dış politika Emperyalist Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail'in ekmeğine yağ sürmek olur. 

 

SİZCE MUHSİN YAZICIOĞLU KAZA İLE Mİ SUİKAST İLE Mİ ÖLDÜ?

Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu kaza görünümü altında suikast öldürülmüştür ... Maalesef bu ve benzeri, ister kaza ister suikast görünümlü olsun hiçbir olay iyi bir İncelemeden geçmemektedir gerçek bir tahkikat yapılırsa altından dudak uçuklatan hıyanetler çıkacaktır...

 

JANDARMA GENEL KOMUTANININ ÖLÜMÜ SİZCE ŞAİBELİMİ?

Eşref Bitlisi yakinen tanımaktaydım. Son derece vatanperver bir komutandı.ABD nin , bölgemizdeki emperyalist sinsi politikalarına set çektiği için çok ayrıntılı bir planla şehit edilmiştir...

Biraz da özel hayatınızdan sormak istiyoruz, müsaade ederseniz..

 

94 YAŞINIZDA OLMANIZA RAĞMEN RUHEN VE BEDENEN NASIL BU KADAR DİNÇ KALABİLDİNİZ? SIRRI NEDİR?

Zannediyorum genlerle alakalı bir konu.. Hiç alkol ve sigara kullanmamanın, sağlıklı beslemenim de bunda payı olsa gerek..Özellikle , tereyağı, süt, yoğurt.. Ruhsal olarak da, 40 yıldır hiç namazımı aksatmadan kılmaya çalışıyorum.İki defa Hacca gittim. Günde 6-7 saat kitap okuyorum. Bunlar zihnimi hep güçlü tutan temel unsurlar..

 

BİZE ZAMAN AYIRDIĞINIZ İÇİN ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ EFENDİM. EKLEMEK İSTEDİĞİNİZ BİR HUSUS VAR MI?

Türkiye’nin artık camiye değil, süratle teknolojiyi yakalamamıza vesile olacak ilmi arge çalışmalarına ihtiyacı var. Her geçen süre Batı ile aramızdaki ilim farkı açılmaktadır bizim aleyhimize. Bu da bizim ekonomik sosyal siyasal yönden tam bağımsız olmamızın önündeki en büyük engellerden biri diye düşünüyorum.. Mustafa Kemal çok hassas ve ince planlarla memleketi kurtardı. Hainlerde aynı derece de menfi ve ince sinsi planlarla ülkeyi yıkmaya çalışmaktadır.. Kurtuluş , halkın idrak ve ferasetini iyi kullanması ile olacaktır.. Geldiğiniz için teşekkür ederim... Çalışmalarınızda başarılar diliyorum...

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum