Emekçiler meydanlarda! 1 Mayıs Türkiye’de böyle geçti

Emekçiler meydanlarda! 1 Mayıs Türkiye’de böyle geçti

Sendikalar ve vatandaşların katılımıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü tüm yurtta coşkuyla kutlandı.

İşçinin ve emekçi bayramı 1 Mayıs, dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye’de de coşkuyla kutlandı.

İSTANBUL'DAKİ KUTLAMALAR

Sivil Memurlar Sendikası, Sağlık Hizmetleri Sendikası, Hak ve Emeğin Sendikası ile Birleşik Devlet Memurlası Sendikası üyeleri, bu anlamlı gün dolayısıyla Kazancı Yokuşu’na karanfil, Taksim Cumhuriyet Anıtı’na da çelenk koydu.

d-1-001.jpg

Gümüşsuyu Caddesi’nde çeşitli sloganlar atan sendika üyeleri, Kazancı Yokuşu’na kadar yürüdü. Gruplar burada saygı duruşunda bulunup daha sonra İstiklal Marşı okudu. 1977 yılında yaşanan olaylarda hayatını kaybedenler için de karanfil bıraktı.

d-2-002.jpg

DİSK üyeleri de 1 Mayıs nedeniyle Kazancı Yokuşu’na karanfil, Taksim Cumhuriyet Anıtı’na ise çelenk bıraktı.

d-3-001.jpg

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla İstanbul’da düzenlenen kutlama, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB önderliğinde Bakırköy Halk Pazarı’nda başladı.

d-4-001.jpg

Öte yandan Kahramanmaraş’tan Şanlıurfa’ya giden işçileri taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden 5 kişi ve 12 yaralı vatandaşımız için etkinlik planında yer alan konser programı çıkarıldı.

d-10.jpg

ANKARA’DAKİ KUTLAMALAR

Ankara’daki 1 Mayıs kutlamaları Anadolu Meydanı’nda gerçekleşti.

d-6-001.jpg

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlamak isteyen vatandaşlar ve sendikalar farklı güzergahları kullanarak Anadolu Meydanı’na geldi.

Kutlamalar öncesi Kahramanmaraş’tan Şanıurfa’ya giderken meydana gelen kaza sonucu hayatını kaybeden işçiler için saygı duruşu yapıldı.

Etkinliğe katılan sendikalar tarafından hazırlanan ortak bildiriyi okuyan Nermin Yurttaş, “Emperyalist işgallerin son bulması ve halkların kardeşliği için alanlardayız. Etnik, mezhepsel ve dinsel farklılıklarımızla bir arada yaşamı savunduğumuz için alanlardayız” ifadelerini kullandı.

Moğollar müzik grubunun konseriyle devam eden etkinlik sonunda bazı vatandaşlar, alanda bulunan çöpleri toplayarak temizlik çalışanlarına yardımcı oldu.

İZMİR’DEKİ KUTLAMALAR

İzmir'de de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

DİSK, KESK, Türk-İş'e bağlı sendikaların üyeleri, bazı partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan gruplar, önceden belirlenen 3 noktada toplandı. 

Sloganlar atarak ellerinde pankartlarla kortejler halinde Gündoğdu Meydanı'na gelen gruplar, arama noktalarından geçerek alana girdi. 

Etkinlik kapsamında işçilerden oluşan koro çeşitli marşlar söyledi. 

Marşlara İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de eşlik etti. 

İşçi korosunun performansının ardından DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, 1 Mayıs Tertip Komitesi adına günün önemine ilişkin konuşma yaptı.

Etkinlik Kardeş Türküler'in konseriyle son buldu.

ŞANLIURFA’DAKİ ETKİNLİK KAZA NEDENİYLE YARIDA KESİLDİ

Bu arada, Hak-İş ve Memur-Sen konfederasyonlarınca Şanlıurfa 18 Mart Çanakkale Caddesi'nde ortak program düzenlendi. Program, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden 1 Mayıs programına katılmak için Şanlıurfa'ya gelen bir grubun trafik kazası geçirmesi nedeniyle yarıda kesildi.

d-7.jpgd-8.jpgd-9.jpg

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.