Emekli askeri hakim albay Ahmet Zeki Üçok, İYİ Parti'ye katıldı

Emekli askeri hakim albay Ahmet Zeki Üçok, İYİ Parti'ye katıldı

FETÖ'nün 'kumpas davaları' olarak Ergenekon, Balyoz, hipnozla işkence, sahtecilik ve yağma davalarından toplam 37,5 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 4 yıl 9 ay 25 gün cezaevinde kalan hakim albay Ahmet Zeki Üçok, İYİ Parti'ye katıldı.

İYİ Parti, İstanbul’da 100 bin üye sayısına ulaşması nedeniyle kutlama yaptı.

Dr. Mimar Kadir Topbaş ve Sanat Merkezi’nde saat 13.00 civarında başlayan etkinliğe İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve çok sayıda davetli katıldı.

Akşener, konuşmasının sonrasında İstanbul’da üye olan 100 bininci üyeye rozet taktı. Akşener’in rozet taktığı yeni üyeler içinde emekli askeri hakim Ahmet Zeki Üçok da bulunuyordu.

Üçok, sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Başta Sayın Genel Başkanım MERAL AKŞENER olmak üzere, beni aralarına kabul eden tüm İYİ PARTİ AİLESİNE sonsuz teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

 

AHMET ZEKİ ÜÇOK KİMDİR?

 

1961 yılında, Bursa'da doğdu. Işıklar Askeri Lisesi'ni ve Hava Harp Okulu'nu bitirdi. 1981-1993 yılları arasında uçaksavar subayı olarak görev yaptı. Bu arada İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi ve Askeri Hakim Sınıfı'na geçti. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Doktora eğitimini tamamladı. Birçok kumpas davasında, kumpasçılara karşı mücadele verdi ve bundan dolayı hakkında birçok soruşturma ve kovuşturma açıldı. Bu soruşturma ve davalar kapsamında dört kez tutuklandı. Hakkındaki kumpas davalarda haklı olduğu anlaşıldı ve beraat etti.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.