Emekli Askeri Hakim Salim Şen, bölücülerin propagandasını yaptı

Emekli Askeri Hakim Salim Şen, bölücülerin propagandasını yaptı

Emekli Askeri Hakim Salim Şen’in, Halk TV’de HDP propagandası yapmasına Vatan Partisi Basın Bürosu Başkanı Osman Erbil tepki gösterdi.

Halk TV’de Gürkan Hacır’ın sunduğu 19 Haziran 2020 tarihli Şimdiki Zaman Siyaset programında HDP’ye ilişkin tespitler yayına damgasını vurdu.

Programda önce, konuklardan Emekli Askeri Hakim Salim Şen’in 5 gün önce Habertürk’te HDP için söylediği “Siyasi hatamızda yer alması zorunluluktur, demokrasimizin önünü açar. Temsilcilerinin ekranlara çıkarılması gerekir.” sözleri değerlendirildi.

Şen, HDP’nin meşru bir parti olduğu yönündeki görüşlerini canlı yayında tekrarladı. Şen’in bu sırada Vatan Partisi’ne karşı ifadeler kullanması üzerine Vatan Partisi Basın Bürosu Başkanı Osman Erbil, programın sunucusu Hacır’a yazılı bir yanıt gönderdi.

 

osman-erbil-siyasetcafe.JPG

 

Hacır’ın ekranda okuduğu yanıtta şu ifadeler yer aldı: 

 

“Anlıyoruz ki bugün HDP’nin kapatılması için eski TBMM Başkanvekili Hasan Korkmazcan’ın çağrısıyla  başlayan, giderek büyüyen kampanya önce HDP-PKK’yi çok endişelendirdi, ardından da HDP destekçilerinin canını çok sıktı.  Salim Şen’in “yaşaması demokrasinin gereğidir” dediği HDP, Ekranlarda olması gerekiyor dediği HDP, PKK’nın siyasi koludur! Yani HDP, PKK’dır. Artık eylemleriyle, açıklamalarıyla her şeyiyle ortadadır. Bunu en başta HDP’liler ilan etmiştir. Bar bar bağırıyorlar Meclis’ten duymuyor musunuz? Meclis’te “BijiApo sloganı atan, PKK terör örgütü değildir, halk hareketidir” diyenler HDP’liler değil mi? Daha 2 gün önce HDP’li vekil Hüda Kaya da bu gerçeği tekrarladı. Türk milleti duyuyor, görüyor ve Meclis’te PKK istemiyoruz diye haykırıyor. 

 

Erbil Şen’in emekli bir asker olarak HDP propagandası yapmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti:

 

“Salim Şen'in emekli bir asker olarak, Habertürk’te “HDP’nin kapatılmasına karşı çıkması,” ekranlarda HDP’yi istemesi, TSK üniformasını giyenler için bir utanç tablosudur! Emekli bir askerin HDP’yi savunmasını en son açılım dönemlerinde görmüştük. Şimdi de HDP’nin askerine dönüşmüş bir kişi olarak HDP propagandası yapıyor. HDP’li vekillere gerek yok. Salim Şen onlardan daha iyi HDP propagandası yapıyor. 

Erbil, HDP’nin siyaset yapmasına izin vermenin, teröristlerle çarpışan askerimize ihanet anlamını taşıdığını kaydetti.

 

 

Erbil, HDP’nin kapatılmasının zorunluluk olduğunu vurguladı:

 

“PKK’ya Meclis kürsülerini ve Belediye imkânlarını vermek, şu an Irak’ın kuzeyinde savaşan Mehmetçiği arkasından vurmaktır! HDP-PKK artık Türkiye için güvenlik sorunudur. Burada ikiyüzlülük bu gerçeği ifade edemeyenlerdedir. İstedikleri kadar uğraşsınlar, Mehmetçik PKK’ya ağır darbeler indiriyor. Mehmetçik teröristle savaşırken, PKK’nın siyasi aygıtlarının da Meclis kürsüsünde bölücülük yapmasına izin verilemez. HDP kesinlikle kapatılacaktır! Terörün bütün unsurlarıyla birlikte Türkiye’den temizlendiği aydınlık günler yakındır. Herkesi HDP'nin kapatılması için başlatılan kampanyaya davet ediyoruz.”

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.