Emekli ikramiyeleri kesilecek mi? Erdoğan açıkladı

Emekli ikramiyeleri kesilecek mi? Erdoğan açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularına yanıtladı. Erdoğan, emekli ikramiyeleri kesilecek iddialarına net cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

erdogan-emekli-siyasetcafe.jpg

 

 EMEKLİLİK İKRAMİYELERİ KESİLECEK Mİ? CEVAP VERDİ
"SSK emeklilik ikramiyelerinin kesileceğine ilişkin bir iddia ortaya atıldı. Böyle bir düzenleme var mı? İlave tedbirler almayı gerektirecek bir durum var mı?" sorusuna Erdoğan şöyle cevap verdi:

"Ne onun kaldırılması var, ne ikramiyelerin kaldırılması var. Öyle bir şey yok. Kaldıracaksak bunu benim anons etmem lazım, partimizin sözcüsünün anons etmesi lazım veya Cumhurbaşkanlığı sözcüsünün anons etmesi lazım. Böyle bir sahtekarlık olur mu? Bunu ortaya atanların derdi başka."

 

 

"Emekli ikramiyeleri kalkacak" iddiası nasıl çıktı?

İŞTE O HABERİN DETAYLARI

SGK'nın emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında  ödenen biner lira emekli ikramiyesinin kaldırılması için Hazine ve Maliye Bakanlığı'na başvuruda bulunduğu iddia edildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu SKG, Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan bazı düzenlemeler istedi. Bu düzenlemeler arasında emeklilerden yaklaşık 100 TL her ay kesinti yapılması istenirken, her iki bayramda verilen biner liralık ikramiyenin de kaldırılmasını istedi.

SGK tarafından sunulan ve onaylanması istenen talep emekli maaşlarının da en az 80 lira ile 100 lira arasında azalmasına neden olacak.

Özellikle ilaç katılım ve 60 yaş altındaki emekliler daha fazla tedavi katkı payı ödeyecek.

SGK ise  bu haberle ilgili henüz her hangi bir açıklama yapmadı.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.