Emekli ikramiyelerinin ödeneceği tarih belli oldu

Emekli ikramiyelerinin ödeneceği tarih belli oldu

Son dakika bilgisine göre; SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarih belli oldu.

Emekliye bayram ikramiyesinin hesaplara geçeceği tarih, 2021 Ramazan ayına kısa bir süre kala gündeme geldi. Yaklaşık 12.5 milyon emekli ile dul ve yetime 2018 yılından bu yana her Ramazan ve Kurban bayramında biner lira bayram ikramiyesi veriliyor.

Geçtiğimiz sene emekli bayram ikramiyesi bayramdan önce hesaplara yatırılmıştı. Peki, bu yıl emekli ikramiyesi ne zaman, ayın kaçında yatacak?

 

BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU?

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bin artı enflasyon. Bu da büyük ihtimalle enflasyon 85 TL tutuyor ama onu 100 TL'ye tamamlayacağız. İnşallah 1100 TL olarak duyuracağız. Bunu da Meclis'e değil kararname ile göndereceğim. Vakit kaybetmeden bayrama yetiştirelim istiyorum." ifadelerini kullanmıştı.

TBMM Genel Kurulunda, kanun teklifi görüşmelerinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği emeklilerin bayram ikramiyesinin 1100 liraya çıkarılmasını içeren madde kabul edildi.

 

İKRAMİYELER 6-7 MAYIS'TA HESAPLARDA

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile emeklilere beklenen müjdeyi verdi.

Bilgin: "SSK emeklilerimizin 6 Mayıs'ta, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerimizin ise 7 Mayıs'ta bayram ikramiyeleri hesaplarına yatırılacak." dedi.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.