Emekli ikramiyesi ne zaman yatırılacak? Bakan Ağbal açıkladı

Emekli ikramiyesi ne zaman yatırılacak? Bakan Ağbal açıkladı

Son dakika… Maliye Bakanı Naci Ağbal, emekli ikramiyesinin ne zaman yatırılacağını açıkladı. İşte o tarih ve ayrıntılar;

Maliye Bakanı Ağbal, emeklilere müjdeyi verdi ve ikramiyenin ne zaman yatırılacağını canlı yayında açıkladı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal emeklilere verilecek bin liralık ikramiye ilgili düzenlemenin Meclis'ten hızla geçeceğini ve Ramazan Bayramı öncesinde Haziran ayının başında hesaplara yatırılacağını ifade etti.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu.

Naci Ağbal, şöyle konuştu:

Merkez Bankamızın atmış olduğu ve atacağı adımlar var, bunları yapmadan ÖTV'de yapılacak indirim geçici olacak ve beklenen etkiyi göstermeyecek. Akaryakıt indiriminde ÖTV'nin aşağı çekilmesi gibi bir durum yok.

Enflasyonun süratle tek haneye inmesi önemli. Maliye politikası para politikası ile uyum içinde olacak. Enflasyonu oluşturan dinamiklere bakınca vergi artışı kaynaklı olmadığı ortada. Enflasyondaki artış daha çok döviz kuru ve ithalat fiyatları kaynaklı. Emtia ve petrol fiyatında da yukarı yönlü eğilim var. Son 1-1,5 yıldır gerçekleşen enflasyonda döviz kuru önemli bir faktör. İç talep canlı, bu da etkiliyor. ÖTV indirimi talebi iyi niyetli bir talep. Enflasyonu aşağı çekmeye yönelik olabilecek alternatiflerden birisi. Şu an itibariyle akaryakıt ürünlerinde ÖTV'nin aşağı çekilmesi yönünde bir çalışma yok. Akaryakıt ve sigara üzerindeki vergilerde 1,5 yıldır artış yapmıyoruz, maliye politikası olarak enflasyonla mücadeleye gerekli desteği veriyoruz.

EMEKLİ İKRAMİYESİ VE 65 YAŞ ÜSTÜ ZAMMI

Emekli aylığı artışı 22.3 milyar lira, 1.2 milyar lira da 65 yaş üstü. 23.5 milyar lira toplamda gider var. Topluca değerlendirdiğimizde 24 milyar lrialık artış olduğunu görüyoruz. Yeniden yapılandırma çerçevesinde benzer şekilde çalışmalar devam ederse 15-16 milyar liralık ilave gelir gelecek. Emelilerimiz aylığında aylık 166 liralık bir artış yapıyoruz.

İKRAMİYELER HAZİRANDA ÖDENECEK

Emeklimiz bu Ramazan Bayramı'ndan önce muhtemelen Haziran başında 1.000 liralık bayram ikramiyesini almış olacak.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum