Emekli maaşı hesaplama tablosu erişime açıldı

Emekli maaşı hesaplama tablosu erişime açıldı

EYT düzenlemesinin açıklanmasının ardından emekli olmaya hak kazanan 2 milyon vatandaşın gözü alacağı maaş oranına çevrildi.

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin kamuoyu ile paylaşılmasının ardından emeklilik hakkı kazanan milyonlarca vatandaş emekli maaşının ne kadar olacağını araştırmaya başladı.

Bu kapsamda, vatandaşların maaşlarını hesaplayabilmesi için oluşturulan uygulama ekranı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından erişime açıldı.

Emekli olmaları durumunda ne kadar maaş alacağını öğrenmek isteyen vatandaşlar ilgili ekranda yer alan, "TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numrası, baba adı, nüfus ili ve doğum tarihi" bilgilerini doldurarak alacakları maaş miktarını öğrenebilecek.

 

2 MİLYON VATANDAŞI İLGİLENDİRİYOR

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 28 Aralık'ta duyurulan EYT düzenlemesine göre, yaklaşık 2 milyon 250 bin çalışan yaş sınırı aranmaksızın emekli olabilecek. Henüz Meclis'e gelmeyen düzenlemenin mart ayında sonuçlanması bekleniyor.

 

EYT KİMLERİ KAPSAYACAK?

 

8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar EYT kapsamına giriyor. Bu tarihten sonra hizmet başlangıcı olanlar ise düzenlemeden yararlanamayacak.

 

EYT ŞARTLARI NELER?

 

8 Eylül 1999 öncesi işe girişi olanlardan kadınlar için 5 bin prim günü ve 20 yıl sigortalılık süresi, erkekler için 5 bin prim günü ve 25 yıl sigortalılık süresi gerekiyor. Prim ve sigortalılık süresi şartlarını karşılayanlar yaşa bakılmadan emeklilik hakkı kazanacak.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.