Emekli maaşları ne kadar oldu?

Emekli maaşları ne kadar oldu?

Emeklilere ne kadar zam yapıldı, emekli maaşı son zamla birlikte ne kadar oldu? İşte bu soruların cevabı haberimizde yer alıyor..

Emekli maaşı ne kadar, emekli maaşlarına ne kadar zam yapıldı, emekli maaşlarına kaç lira zam yapıldı, emekli maaşları en az kaç lira olacak, emekli olmanın şartları nelerdir, kaç yaşında emekli olabilirim, emekli olmak için kaç gün çalışmak gerek, emekli maaşlarında kesinti olacak mı, SSK emeklileri ne kadar maaş alıyor, Bağ-Kur emeklilerinin 2018’de maaşı ne kadar olacak, emekli maaşlarına zam ne kadar, emekli maaşı 2018’de ne kadar olacak, emekli maaşı sorgulama nasıl yaparım, emekli maaşını nasıl hesaplarım?

2018 yılına sayılı günler kala emeklilerin zam beklentisi de tüm hızıyla devam ediyor.

EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 2018 Ocak ayı zammı beklenti anketine göre yüzde 5.52 olacak. En az maaş 2000’den önce emekli olan SSK’lılarda bin 566 liraya çıkacak.

Emeklilerin Ocak zammı için geri sayım başladı. Bu yılın ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranını gösterecek. Bunun 5 aylık dönemindeki enflasyon belli oldu. Temmuz-Kasım enflasyonu yüzde 4.97 çıktı. Geriye sadece Aralık ayı enflasyon verisinin açıklanması kaldı. Bu veri merakla beklenirken, Merkez Bankası'nın Aralık ayı beklenti anketinden, 2017'nin ikinci yarısındaki enflasyonun yani emeklilerin zam oranının yüzde 5.52 olacağı tahmini çıktı. Yüzde 5.52'lik artışa göre taban maaşları hesaplandı.

İŞTE YENİ MAAŞLAR

Eğer Ocak zammı yüzde 5.52 olarak gerçekleşirse, en düşük maaş;

esnaf emeklilerinde bin 260 liradan bin 329 liraya,

Bağ-Kur tarım emeklilerinde bin 6 liradan bin 61 liraya,

2000'den önce emekli olan SSK'lılarda bin 485 liradan bin 566 liraya,

2000-2008 arası emekli olan SSK'lılarda ise bin 165 liradan bin 229 liraya ulaşacak.

En yüksek emekli aylığı da 4 bin 240 liradan 234 lira artışla 4 bin 474 liraya yükselecek..

emekli.jpeg

siyasetcafe.com

Kaynak:Takvim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.