Emekli promosyonlarına yeni yıl tarifesi! 20 bin lirayı bulacak

Emekli promosyonlarına yeni yıl tarifesi! 20 bin lirayı bulacak

Türkiye'de milyonlarca emeklinin gözü kulağı yeni yılda promosyon rakamlarına çevrildi. Yeni yıl ile birlikte promosyonda yeni dönemece doğru girilirken bu süreçte maaş artışları ile birlikte bankalar da promosyon ödemelerini arttırmaya hazırlanıyor.

Türkiye'de milyonlarca emeklinin gözü kulağı yeni yılda promosyon rakamlarına çevrildi.

SGK ile bankalar arasında gerçekleştirilen promosyon ihalesinde 19 banka sözleşmeye imzasını atmıştı. Bu süreçte 4 maaş baremi gündeme gelirken emekliler de yeni yıl ile birlikte yüksek emekli aylığı ve 15 bin liraya varan promosyon ödemeleri ile birlikte 20 bin lirayı cebine koymaya hazırlanıyor. 
Gündeme düşen bu gelişmelerin ardından emekliler de rahat bir nefes alacak.

 

19 BANKA OCAK AYINDA RAKAMLARI GÜNCELLEYECEK

 

SGK ile 19 bankanın gerçekleştirmiş olduğu promosyon anlaşması sonrasında emekliye ödenecek olan en düşük ücret 3 bin liraya çıkarılmıştı. Bu rakam 2020 yılından itibaren 2022 yılına kadar 750 lira olarak devam ederken rakamlar 3 bin liraya kadar yükseldi. Bu süreçte yeni yıl ile birlikte özel bankalar 10 bin liranın üzerinde promosyon ödemesi yapmaya hazırlanıyor.

 

SGK tarafından 1 Kasım'da yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

 

Bankalar ile imzalanacak protokole göre SGK'dan gelir/aylık alan emekli ve hak sahiplerinden gelir/aylıkları;

3.500.-TL’ye kadar olanlara 3.000.-TL,

3.500.-TL – 7.500.-TL arası olanlara 3.500.-TL,

7.500.-TL – 10.000.-TL arası olanlara 4.500.-TL

10.000.-TL’den fazla olanlara 5.000.-TL 3 (üç) yıl için peşin promosyon ödenmesi yapılacak.

Bankalar tarafından promosyon ödenebilmesi için emekli ve hak sahiplerinin talepte bulunmaları ve gelir/aylıklarını 3 yıl süre ile bankadan alacaklarına ilişkin taahhütname imzalamaları gerekiyor.

Açıklamada ''Belirlenen tutarlar asgari olup, Bankalar kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabilecekler'' denildi.

 

RAKAMLAR 20 BİN LİRAYI BULACAK

 

Yeni yıl ile birlikte Cumhurbaşkanı jestiyle emekli aylıklarının en düşük 5 bin lira olması beklenirken gündemde 5 bin 250 ve 5 bin 500 lira iddiaları da yer almaya devam ediyor.

Promosyon ödemelerinde yapılacak artış ile birlikte özel bankaların emekliye 15 bin liraya kadar ödeme yapması bekleniyor. Emekli aylıklarının da en az 5 bin lira olması durumunda emekliler 20 bin lirayı cebine koyacak.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.