Emekli Tümgeneral Kısacık: Bülent Arınç FETÖ'cülerin babasıdır

Emekli Tümgeneral Kısacık: Bülent Arınç FETÖ'cülerin babasıdır

Seferberlik Tetkik Daire Başkanı Emekli Tümgeneral Selahittin Kısacık, 'Bülent Arınç FETÖ'cülerin babasıdır. O yargılanmadan FETÖ'yle mücadeleye inanmıyorum." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu’na seçilen AK Parti kurucusu, TBMM eski Başkanı, Bakan, Milletvekili Bülent Arınç KHK ile işlerinden atılanların durumuna çok içerlediğini, isyan ettiğini ve bunun bir facia olduğunu söyleyerek Türkiye’nin gündemine oturdu.

AK Parti'li isimlerin de eleştirdiği Arınç'ın bu sözlerinin ardından akıllara bir dönem Kozmik Oda kumpasını anlatırken Bülent Arınç ile ilgili açıklamalarda bulunan Seferberlik Tetkik Daire Başkanı Emekli Tümgeneral Selahittin Kısacık'ın sözleri geldi.

 

selahattinkisacik1.jpg

 

Kozmik Oda kumpası hakkında bilgi veren dönemin Ankara Seferberlik Tetkik Daire Başkanı Selahattin Kısacık, kumpasın Bülent Arınç'a suikast iddiasıyla başladığını söylemişti.

Kısacık'ın o dönem yaptığı açıklamalar şöyle:

'O gece ayakları dahil her yeri titriyordu. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ aradı. Bu gece arama yapılmamasını, yarın Başbakanla görüşeceğini söyledi, 'Eğer tatmin olmazsa, benim yanıma getir' dedi. Ben de Hakim Kayan'ı Başbuğ'un yanına götürdüm. Görüşmeye beni almadılar. Ertesi gün Başbuğ, Başbakanla görüştüğünü belirtip, 'Bir şey olmadığını ispat edelim.' dedi.

Arama sırasında hakim Kadir Kayan'a burada gördüklerini mahkeme dışında hiçbir yerde anlatmayacağına dair tutanak imzalattırmak istediğini ama kabul etmediğini kaydeden Kısacık, Kayan'ın ayrıca TEM polislerinin laptopunu içeriye sokmaya çalıştığını söyledi.

Kısacık, şöyle devam etti:

"Aslında bilgisayar kullanmayı bilmiyordu. Parmakları yara oldu. Tek tek bakıyor. 'Ne arıyorsanız, söyleyin kelime yazıp bakalım' dedik. Kelime araması tamamlandı. Ertesi gün yine geldi. Elinde 21 kişilik isim listesi vardı, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok dahil. 'Bunların Arınç'a suikastla ne ilgisi var?' dedik. 'Ben hakimim her şeye bakarım' dedi.

Rapor hazırlanacak, 3 gün rapor aldı. Herhalde bir yerlere danıştı, hazırlık yaptı. 8 evrak, 14 bilgisayar çıktısına el konuldu. Amaç faili meçhulleri TSK'nın üzerine yıkmak, Seferberlik Tetkik Kurulu'nu Ergenekon'la irtibatlandırmaktı. Hepsini engelledik. Önemli kayıtlar 2013'e kadar kasada saklandı. Sonra Mustafa Bilgili almak istedi, Genelkurmay da verdi.

Adli Müşavir kim, Muharrem Köse. Çok gizli belgelere el konuldu. Verdiğimiz bütün mücadele boşa çıkarılmış oldu. Kadir Kayan 15 Temmuz'dan bir hafta önce yurtdışına kaçtı. Mustafa Bilgili yakalandı, 11-24 yılla yargılanıyor. Devletin çok gizli bilgilerini servis etmek casusluktur. Konuşmasın, bir an önce çıksınlar diye yapıyorlar herhalde. Yargı yetkisi silah olarak kullanılmış, bu silah TSK'ya yöneltilmiştir."

 

selahattinkisacik.jpg

 

'BÜLENT ARINÇ FETÖ’CÜLERİN BABASIDIR'

 

Kısacık, konuşmasını şu sert sözlerle tamamladı:

 

"2010'da Bülent Arınç hakkında suç duyurusunda bulunmak için yazı yazdık, ama Genelkurmay bunu göndermedi.

Bu adam FETÖ'cülerin babasıdır. O yargılanmadan FETÖ'yle mücadeleye inanmıyorum."

 

Siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum