Emekli Tümgeneral Kısacık Kozmik Oda kumpasını anlattı: Bülent Arınç FETÖ’cülerin babasıdır!

Emekli Tümgeneral Kısacık Kozmik Oda kumpasını anlattı: Bülent Arınç FETÖ’cülerin babasıdır!

Emekli Tümgeneral Selahattin Kısacık Bülent Arınç’a sözde suikast girişimiyle başlatılan FETÖ’nün en büyük ihanetlerinden birisi olarak geçen Kozmik Oda kumpasını anlattı ve Bülent Arınç’ı çok net ifadelerle suçladı.

KUMPAS-DER ve TESUD'un işbirliği ile düzenlen söyleşiler dizisinin 8'incisinde dönemin Seferberlik Tetkik Daire Başkanı Emekli Tümgeneral Selahittin Kısacık Kozmik Oda kumpası anlattı.

DEVLETİN MAHREMİNE GİRİLMESİNE GÖZ YUMULDU

TESUD Genel Merkezi'nde düzenlenen söyleşinin açılışında KUMPAS-DER Başkanı Ahmet Tatar, Kozmik Oda kumpasının Türkiye Cumhuriyeti'nin dönüm noktası olarak yazılacak, kumpasların en önemli halkalarından biri olduğunu belirterek, bu kumpaslarla T. C. Devleti'ni güçsüz bırakma ve en nihayetinde çökertmenin amaçlandığını vurguladı. Tatar, "Devletin en mahrem noktalarından birisine girildi. Bunun en önemli halkası Muharrem Köse hala hiç de sorumluluğunu kabul etmiyor.

Ama sadece onunla kalmıyor, birileri de devletin en mahrem alanına girilmesine göz yumdu. Bu çok büyük vebaldir. Gelecek kuşaklar bu işe sebep olanları hiç de hayırla yadetmeyecektir, en tepeden, en aşağıya. Birilerinin düşman ve ihanet içinde olduğundan kuşkumuz yok, ancak bu ihanete bir şekilde alet olup, önünü açanlar çok ciddi bir sorumluluk taşıyor. Onlar da üzerine toz kondurmuyor, ama bu gerçeği değiştirmez. Bu kumpasla bir taşla kaç kuş vurdular, hepimizin iyi düşünmesi gerekir" dedi.

 

selahattinkisacik1.jpg

 

FETÖ’CÜ HAKİM KADİR KAYAN’IN HER YERİ TİTRİYORDU

Kozmik Oda kumpası hakkında ilk bilgi veren isim dönemin Ankara Seferberlik Tetkik Daire Başkanı Selahattin Kısacık oldu. Seferberlik Tetkik Kurulu'nu, "Kuvay-i Milliye’nin teşkilatlanmış hali" olarak tarif eden emekli Tümgeneral Kısacık, kumpasın Bülent Arınç'a suikast iddiasıyla başladığını hatırlattı. Kısacık, Kozmik Oda aramasını yapan hakim Kadir Kayan'ın 2006'da Fetullah Gülen'in beraatine karar veren isimlerden biri olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

 

"O gece ayakları dahil her yeri titriyordu. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ aradı. Bu gece arama yapılmamasını, yarın Başbakanla görüşeceğini söyledi, 'Eğer tatmin olmazsa, benim yanıma getir' dedi. Ben de Hakim Kayan'ı Başbuğ'un yanına götürdüm. Görüşmeye beni almadılar. Ertesi gün Başbuğ, Başbakanla görüştüğünü belirtip, 'Bir şey olmadığını ispat edelim' dedi."

 

“FAİLİ MEÇHULLERİ TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNE YIKMAK İSTEDİLER”

Arama sırasında hakim Kadir Kayan'a burada gördüklerini mahkeme dışında hiçbir yerde anlatmayacağına dair tutanak imzalattırmak istediğini ama kabul etmediğini kaydeden Kısacık, Kayan'ın ayrıca TEM polislerinin laptopunu içeriye sokmaya çalıştığını söyledi.

 

“YARGI YETKİSİNİ SİLAH OLARAK KULLANDILAR”

Kısacık, şöyle devam etti:

"Aslında bilgisayar kullanmayı bilmiyordu. Parmakları yara oldu. Tek tek bakıyor. 'Ne arıyorsanız, söyleyin kelime yazıp bakalım' dedik. Kelime araması tamamlandı. Ertesi gün yine geldi. Elinde 21 kişilik isim listesi vardı, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok dahil. 'Bunların Arınç'a suikastla ne ilgisi var?' dedik. 'Ben hakimim her şeye bakarım' dedi. Rapor hazırlanacak, 3 gün rapor aldı. Herhalde bir yerlere danıştı, hazırlık yaptı. 8 evrak, 14 bilgisayar çıktısına el konuldu. Amaç faili meçhulleri TSK'nın üzerine yıkmak, Seferberlik Tetkik Kurulu'nu Ergenekon'la irtibatlandırmaktı. Hepsini engelledik. Önemli kayıtlar 2013'e kadar kasada saklandı. Sonra Mustafa Bilgili almak istedi, Genelkurmay da verdi. Adli Müşavir kim, Muharrem Köse. Çok gizli belgelere el konuldu. Verdiğimiz bütün mücadele boşa çıkarılmış oldu. Kadir Kayan 15 Temmuz'dan bir hafta önce yurtdışına kaçtı. Mustafa Bilgili yakalandı, 11-24 yılla yargılanıyor. Devletin çok gizli bilgilerini servis etmek casusluktur. Konuşmasın, bir an önce çıksınlar diye yapıyorlar herhalde. Yargı yetkisi silah olarak kullanılmış, bu silah TSK'ya yöneltilmiştir."

 

selahattinkisacik.jpg

 

BÜLENT ARINÇ FETÖ’CÜLERİN BABASIDIR

Kısacık, konuşmasını şu sert sözlerle tamamladı:

"2010'da Bülent Arınç hakkında suç duyurusunda bulunmak için yazı yazdık, ama Genelkurmay bunu göndermedi. Bu adam FETÖ'cülerin babasıdır. O yargılanmadan FETÖ'yle mücadeleye inanmıyorum."

TÜBİTAK BİLİRKİŞİSİ ERDOĞAN O GECEYİ ANLATTI

Söyleşinin ikinci konuşmacısı Kozmik Oda operasyonu sırasında buraya TÜBİTAK'tan bilirkişi olarak gönderilen Bilgisayar Mühendisi Barış Erdoğan da Kozmik Oda'dan çok önce Ergenekon kumpasında nasıl izlenip dinlendiğini anlattıktan sonra şunları söyledi:

 

ALLAH FETÖ’CÜLERİ ŞAŞIRTTI

"Savcı Mustafa Bilgili TEM polisleriyle görüşmemi isteyince tutanak tutuk. Peki benim gibi birisi oraya nasıl gönderildi? FETÖ'cüler bile Başbuğ'un onları Kozmik Oda'ya sokacağına inanmıyordu. Onlarda tesadüf yok, her şeyi ayarlıyorlardı. Burada ne oldu? Odaya giremediler. Başbuğ, Başbakanla görüşüp, 'tamam' deyince, hazırlıksız yakalandılar. Ellerini yüzde 99 FETÖ'cü olan Tübitak torbasına atınca ben çıktım, Allah şaşırtıyor. Ben deşifre olunca, apar topar ikinci bir bilirkişi atadılar."

 

İLKER BAŞBUĞ İFŞA ETSE KUMPAS BAŞINDAN BİTECEKTİ

Erdoğan'ın bu sözleri üzerine Selahattin Kısacık, "O tutanak kumpasın belgesiydi. Bunu Genelkurmay'a gönderdik. Başbuğ, 'Kurumlararası güven zedelenir, ben açıklayamam' dedi. Oysa bunu ifşa etse, kumpas başından bitecekti. Sonrasında Barış, 'Can güvenliğim kalmadı, burada kalabilir miyim?' dedi. Orada benimle yattı, kalktı" diye konuştu.

 

Bülent Arınç Rumca konuşuyor

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.