Emeklilere 29 Ekim'de 3. ikramiye verilecek mi? AK Parti'den açıklama geldi

Emeklilere 29 Ekim'de 3. ikramiye verilecek mi? AK Parti'den açıklama geldi

29 Ekim'de emeklilere 5 bin lira ikramiye verileceği milyonlarca emeklinin, zamdan sonra bir numaralı gündem maddesi haline geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ açıklama yaptı.

Yaklaşık 17 milyon emekli Ramazan ve Kurban bayramlarında iki kez ikramiye alıyor.

Bu yıl Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla, üçüncü ikramiye ödenmesinin gündeme gelmesi bütün emeklilerin ana gündem maddesi.

Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanları düzenleme için hazırlıklar yapılıyor.

Açıklamanın çalışma bittikten sonra ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi kamuoyuna duyurulacağı tahmin ediliyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi hakkında konuştu.

Dağ, "Bakanlıklarımız bu konuda hem emeklilerimizin bize gelen taleplerini karşılamak noktasında hem de bütçe dengesi pozisyonundaki hususu masaya yatırmak suretiyle en doğru kararı vermek için çalışmalarını hızla yapıyorlar" dedi.

Dağ, 29 Ekim’de emeklilere 5 bin lira ikramiye verilip verilmeyeceğine yönelik soru üzerine, "Bir tarih vermek benim bulunduğum pozisyon itibarıyla doğru değil. Hangi aşamada olduğunu çok fazla bilmiyorum. Ama Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu konuda hem emeklilerimizin bize gelen taleplerini karşılamak noktasında hem de bütçe dengesi pozisyonundaki hususu masaya yatırmak suretiyle en doğru kararı vermek için çalışmalarını hızla yapıyorlar. İnşallah bu konudaki çalışmalar nihayete erdiğinde bunu kamuoyuyla paylaşacaklardır” ifadelerini kullandı.

 

EMEKLİ MAAŞINA NE ZAMAN ZAM GELECEK?

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarıyla ilgili düzenleme de yapılacağını söyleyerek, "Fazla uzamaz, yani en kısa zamanda. 2024'e inşallah bunun kararlarını vermiş olarak gireriz" açıklamasını yapmıştı.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.