Emeklileri üzen haber geldi! Cumhuriyet ikramiyesinden tüm emekliler yaralanamayabilir

Emeklileri üzen haber geldi! Cumhuriyet ikramiyesinden tüm emekliler yaralanamayabilir

Emekliler Cumhuriyet Bayramı'nda Cumhuriyetin 100'ncü yılı nedeniyle verilecek ikramiyeyi bekliyor. Ancak kulislerde konuşulanlar emeklilerin keyiflerini kaçırdı. Cumhuriyet ikramiyesini sadece belli başlı emekli grubun alacağı iddia edildi.

Türkiye de emeklilere gelen temmuz ayı zammı aylar içerisinde erirken emekliler enflasyon zamlarında ezildi. Emeklilerin sıkıntısını gidermek için Cumhuriyetin 100'cü yılında ek olarak bayram ikramiyesi verilmesi görüşülürken iddialar arka arkaya geldi.

16 milyon emekliyi ilgilendiren süreçte emekli ikramiyesinin düşük ücret alan emeklilere verileceği hakkında haberler çıkarken hükümet tarafından bu konuyla alakalı bir paylaşım yapılmadı.

1 Ekim de meclisin açılmasıyla birlikte emekliler gözünü mecliste çıkacak kararlara çevirdi. Yakın zamanda açıklanması beklenen emekli ikramiyesinin detayları 29 Ekim öncesinde kamuoyunda paylaşılması bekleniyor. Emeklilikte eğer maaşa göre ikramiye verilmesi kararlaştırılırsa kimlerin alacağı tam olarak bilinmezken ikramiye tutarının ne kadar olacağı tartışma konusu olmaya devam ediyor. 5000 TL ikramiye verilen tutarın bu dönemde değiştirilmesi bekleniyor

Emeklileri düşündüren haber için bir teyit yok ancak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 29 Ekim'de emeklilere 5 bin lira ikramiye verilip verilmeyeceğine yönelik soru üzerine "Bir tarih vermek benim bulunduğum pozisyon itibarıyla doğru değil. Hangi aşamada olduğunu çok fazla bilmiyorum. Ama Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu konuda hem emeklilerimizin bize gelen taleplerini karşılamak noktasında hem de bütçe dengesi pozisyonundaki hususu masaya yatırmak suretiyle en doğru kararı vermek için çalışmalarını hızla yapıyorlar. İnşallah bu konudaki çalışmalar nihayete erdiğinde bunu kamuoyuyla paylaşacaklardır" dedi.


DEVLET BAHÇELİ'DEN İKRAMİYE AÇIKLAMASI

 

Basının sorularını da yanıtlayan Bahçeli, emekliye 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ikramiye verilmesi beklentisiyle ilgili “Sayın Cumhurbaşkanımız konu üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. İlgili bakanlarla görüşüyor. İleriki günlerde inşallah hayırlara vesile olur” diye konuştu.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.