Emeklilik şartları değişiyor! Prim gün sayısı azalıyor

Emeklilik şartları değişiyor! Prim gün sayısı azalıyor

Yeni yılda milyonlarca emekli adayını sevindirecek müjdeler üst üste gelecek. 9 bin olan prim gün sayısı 7 bin 200'e indirilecek. Bunun yanı sıra maaşı düşük olan emeklilere de ekstra zam yapılacak. İşte detaylar;

Geçtiğimiz aylarda Vergi ve Sosyal Güvenlik Komisyonu'nda 2.5 milyon Bağ-Kur'luyu ilgilendiren önemli kararlar alınmıştı.

Toplantıda Bağ-Kur ve SSK arasındaki farkların eşitlenmesi gündeme gelmiş ve düzenlemeyle birlikte hem gelir, hem de emeklilik süresinde emekliler arasında eşitliğin sağlanması hedeflenmişti.

Prim süresindeki eşitlik düzenlemesi son rötuşların ardından yasa taslağı haline getirilecek. 2008'de gerçekleştirilen sosyal güvenlik reformuyla, işçi ve memurların emekliliği için istenen prim ödeme gün sayısı 7 bin 200 (20 yıl) gün olarak belirlenmişti.

Bireysel emekliliğe yeni düzenleme!

Fakat Bağ-Kur'lular için bu süre 9 bin gün (25 yıl) olarak tespit edilmişti. Yani Bağ-Kur'lular daha çok prim ödeyerek daha geç emekli olacaklardı.

Konuyla ilgili tasarının hazırlandığı ve 2019 yılının başında Meclis'in gündemine sunulacağı öğrenildi.

EKSTAR ZAM DA KAPIDA

Ayrıca 150 bin SSK ve Bağ-Kur'luya da ekstra zam yapılacak. Maaşı bin liranın altında olan emeklilere zam için yasa çıkarılacak. Tasarı, Meclis'te kabul edilip yasalaştı.

Böylece, düşük maaşlı emeklilerin maaşında iyileştirme yapılacak. Bin liranın altında maaş kalmayacak.

Bu haber de ilginizi çekebilir

emekli-siyasetcafe-maas.jpg

SİYASETCAFE.COM

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.