Emekliye 4750 lira ek gelir imkanı!

Emekliye 4750 lira ek gelir imkanı!

Emeklinin promosyon ve ikramiye ek geliriyle ilgili detaylar belli oldu. İşte tüm ayrıntılar haberimizde;

2020 yılı içerisinde emekliler promosyon ve ikramiye ile 2 bin 500-4 bin 750 lira arasında ek gelir elde edecek. Promosyonlar ödenmeye başladı.

İkramiye ise Mayıs ve Temmuz aylarında. Peki ödemeler hangi tarihlerde yapılacak?

 

Emeklinin promosyon ve ikramiye ek geliriyle ilgili detaylar haberimizde;

 

Emekliler bu yılın ikinci zammını Temmuz'da almaya hazırlanırken, promosyon ve ikramiye ile ek gelire kavuşacak. Emeklilerin cebine 4 bin 750 liraya varan para girecek. Peki kim ne kadar alacak. Sosyal Güvenlik Kurumu ile birbiri ardına protokol imzalayan bankalar taban promosyonu maaşa göre 500- 625-750 liraya yükseltti.

Bazı bankalar da yeni gelenlere, bankacılık ürünü kullananlara, emekli yakınını getirenlere ödemeyi daha da artırdı. Böylece emeklilere sunulan promosyon fırsatı 2 bin 750 liraya kadar yükseldi. Taahhüt süresi dolan emekliler, bankasını seçip promosyonunu cebine koyacak.

 

İKRAMİYE TARİHLERİ BELLİ OLDU


Emeklilere bu yıl iki kez de bayram ikramiyesi ödenecek. Tutarlarda değişiklik yapılmazsa biner lira ödenecek. Ramazan Bayramı ikramiyesinin 18-22 Mayıs, Kurban Bayramı ikramiyesinin 27-30 Temmuz tarihleri arasında ödenmesi bekleniyor.

 

İNTİBAK İÇİN GÖZLER MECLİS'TE


2000 yılı ve sonrasında emekli olanların gözü intibak yasası için Meclis'te. Anayasa Mahkemesi'nin intibak düzenlemesinin Meclis'ten çıkarılacak yasa ile yapılabileceği yönündeki kararı, emeklileri beklentiye soktu.

Eğer yasa çıkarsa, milyonlarca emekli intibaktan yararlanacak. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların maaşı yeniden hesaplanacak.


siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.