Emekliye 5 bin TL daha yeni ikramiye verilecek

Emekliye 5 bin TL daha yeni ikramiye verilecek

Prof. Dr. Ersan Şen'in açıklamasına göre, emeklilere ek 5 bin lira daha ikramiye verilecek.

Cumhuriyet Bayramı kapsamında emeklilere verilen 5 bin TL ikramiye sonrasında gelişen yeni bir duruma göre, Prof. Dr. Ersan Şen'in Sözcü TV canlı yayınında yaptığı açıklamaya göre, emeklilere bir kez daha 5 bin TL'lik ikramiye ödemesi yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 16 Ocak'taki Kabine toplantısı sonrasında memur emeklilerine yönelik zam açıklamalarının ardından, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de yüzde 42.56 oranında bir zam yapıldı ve en düşük emekli maaşı yüzde 33.3'lük bir artışla 10 bin liraya çıkarıldı.

Ancak, yüksek enflasyon, yaşam pahalılığı ve diğer ekonomik zorluklar sebebiyle emeklilerin tepkisi devam ediyor. Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi, bu zamların yetersiz olduğunu belirterek hükümete tepki gösterdi.

Şen, emeklilere yönelik ikinci bir planın olduğunu ve Mart ayının ilk günlerinde seçim öncesinde açıklanacak bir seyyanen artışla en düşük emekli maaşının 12 bin liraya çıkarılacağını belirtti.

 

BAYRAM İKRAMİYESİ Mİ GELİYOR?

 

Bu süreçte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce duyurduğu 5 bin TL'lik ikramiyenin peşinden, 31 Mart'tan önce yapılacak bir duyuru ile emeklilere bayram ikramiyesi olarak 5 bin TL daha verileceği açıklandı. Prof. Dr. Ersan Şen, Ramazan Bayramı'na denk gelen 10 Nisan tarihinde ödemenin gerçekleştirileceğini ve bu adımın emeklilere kısa vadeli bir rahatlama sağlamayı hedeflediğini ifade etti. Ancak, Şen, bu tür ara ödemelerin temel sorunları çözmeye yetmeyeceğini ve yeni bir maaş düzenlemesi gerektiğini savundu.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.