Emekliye teklif zammı! En düşük maaş ne kadar olacak?

Emekliye teklif zammı! En düşük maaş ne kadar olacak?

Memurlar ve memur emeklileri için yarın önemli gün. Memur ve emeklinin 2020- 2021 yıllarında mali ve sosyal haklarında yapılacak iyileştirmeler için gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinde hükümet ilk zam teklifini sunacak.

Milyonlarca emeklinin beklediği zam teklifinde sona gelindi. 3.2 milyon memur ve 2 milyon emeklinin gözü toplu sözleşmede. Hükümet, 2020 ve 2021 yılları için ilk zam teklifini yarın iletecek. Memur-Sen'in teklifi kabul edilirse en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaşlarıyla ilgili son dakika haber ve gelişmeler haberimizde...

Memurlar ve memur emeklileri için yarın önemli gün.

1 Ağustos'ta başlayan ve 5.2 milyon memur ve emeklinin 2020- 2021 yıllarında mali ve sosyal haklarında yapılacak iyileştirmeler için gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinde hükümet ilk zam teklifini sunacak.

Teklif merakla beklenirken, konfederasyonların talebi ise yüzdelik zam seyyanen artış ve refah payından oluşuyor. 

3 AŞAMALI ARTIŞ

Memur-Sen, 2020'de yüzde 8 7 zam, taban aylıkta 200 lira artış ve yüzde 3 refah payı talep ediyor.Bu talep kabul görürse en düşük memur maaşı 3 bin 334 liradan Ocak'ta 3 bin 908, Temmuz'da 4 bin 182 liraya yükselecek.

Evli, eşi çalışmayan ve 2 çocuklu en düşük memur maaşı ise 3 bin 852 liradan Ocak'ta 4 bin 485 liraya, Temmuz'da 4 bin 798 liraya ulaşacak.

Bu ay içerisinde tamamlanacak görüşmelerde memurlar ve memur emeklileri için 4 seferde yani 6 aylık dönemler halinde yapılacak zam oranları belirlenecek.

Ayrıca önümüzdeki 2 yılda memurların ve emeklilerin yararlanacağı mali ve sosyal haklar karara bağlanacak.

memur-siyasetcafe.jpg

memur-siyasetcafe888.jpg

 

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.