Emekliye zamlı ikramiye: Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri ne kadar olacak?

Emekliye zamlı ikramiye: Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri ne kadar olacak?

Emekli bayram ikramiyeleri ile ilgili açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu. Söz konusu açıklamanın ardından 'emekli bayram ikramiyeleri ne kadar olacak?' 'emekli bayram ikramiyeleri ne zaman ödenecek?' sorgulamaları hız kazandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli ikramiye müjdesi milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendirirken, konuyla ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı.

İLK ÖDEME MAYIS BAŞINDA

 

Erdoğan, enflasyon oranında artış yapılan bayram ikramiyelerinin Ramazan'daki ilk ödemesini Mayıs başında, Kurban Bayramı ödemesini de Temmuz ortasına doğru gerçekleştireceklerini ifade etti.

 

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde Uluslararası Demokratlar Birliği Kadın Kolları ve Gençlik Kolları MKYK üyelerini kabul eden Erdoğan, yaklaşık 3 yıl önce emeklilere bayramlarda biner lira ikramiye ödeme sözü verdiklerini ve bu uygulamayı hemen başlattıklarını hatırlattı.

Salgın döneminde alınan tedbirler kapsamında en düşük emekli maaşını bin 500 liraya çıkartarak hiçbir vatandaşın mağdur duruma düşmemesini sağladıklarını ifade eden Erdoğan, göreve geldiklerinde emekli maaşlarının 66 liradan başladığını hatırlatarak, emeklilerin bugün tarihlerinin en iyi gelir seviyesine sahip olduğunu, bunu da yeterli görmediklerini, ülkenin imkanlarının genişlemesine paralel olarak emeklilerin şartlarını daha da iyileştirmeye hazırlandıklarını söyledi.

 

2021 EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR?

 

Bu artışla en düşük emekli aylığı 2000 öncesi SSK emeklilerinde 2 bin 233 TL’den 2 bin 420 TL’ye, en düşük esnaf BAĞ-KUR aylığı bin 627 TL’den bin 763 TL’ye, en düşük tarım BAĞ-KUR’lu aylığı da bin 534 TL’den bin 662 TL’ye yükselecek.

SSK’dan 2000 sonrasında emekli olanların aylıkları normalde bin 447 TL olacaktı. Ancak, geçen yıl nisan ayında en düşük emekli aylığı bin 500 TL’ye yükseltildi. 2000 sonrası SSK emeklilerinin normal emekli aylığı 1500 TL’yi aşıncaya kadar yeni zam almayacaklar.

SSK VE BAĞ-KUR'DA EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIKLARI

                                    2020 Temmuz      2021 Ocak  

SSK (2000 ÖNCESİ)        2.233                   2.420  

SSK (2000 SONRASI)      1.500                   1.500  

BAĞ-KUR (ESNAF)          1.627                   1.763  

BAĞ-KUR (TARIM)          1.534                   1.662

 

siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.