Emekliyi heyecanlandıran formül! Bayram ikramiyesi 8500 lira olacak

Emekliyi heyecanlandıran formül! Bayram ikramiyesi 8500 lira olacak

Ramazan Bayramı için geri sayım başlarken milyonlarca emekliyi de bayram ikramiyesi heyecanı sardı. Geçtiğimiz yıl 1.100 lira olan bayram ikramiyesinin bu sene asgari ücret seviyesine çıkarılması gündemde.

Geçtiğimiz yıl devlet tarafından emekliye 1.100 liralık bayram ikramiyesi ödenmişti. Bu yıl ise hem artan enflasyon hem de en düşük emekli maaşının 5.500 olması emekliyi heyecanlandırdı.

2023 yılı Ramazan bayramı emekli ikramiyesi miktarı henüz belli değil ama kulislerden sızan haberler umut verici. 

Masada emeklinin bayram ikramiyesi iki formül var. Bir formül seçim öncesi emekliyi kazanmak için bir defaya mahsus asgari ücret yani 8.500 ödenmesi. Bir diğer formül ise en düşük emekli maaşı yani 5.500 lira ödenmesi. İki formül de şu an masada fakat henüz net bir açıklama ya da bilgi yok. Milyonlarca emekli tek yürek oldu ve bu seneki bayram ikramiyesi kaç para olacak sorusunun yanıtına kilitlendi. 

 

Emekli bayram ikramiyesi 5.500 lira olmalı


Ergün, emekli bayram ikramiyesi zamlı ile ilgili en somut talebi gündeme getirdi. Ramazan Bayramı öncesinde 1100 TL olarak ödenecek olan bayram ikramiyesinin en düşük emekli aylığı seviyesine gelmesi gerektiğini belirten Ergün, bayram ikramiyesinin en az 5.500 TL olması gerektiğini ifade etti.

Türkiye'nin ekonomik durumu nedeniyle emekli maaşı alan vatandaşların zor günler geçirdiğini hatırlatan Kazım Ergün, sürekli artan enflasyon ve düşen alım gücü nedeniyle emekli vatandaşların geçim sıkıntısı yaşadığını söyledi. Emeklilerin yaşadığı bu sorunların çözülmesi için hükümetin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini de söyleyen Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı, atılacak olan yeni adımlara göre emeklilerin yaşam şartlarının da iyileşebileceğini ifade etti.

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün aynı zamanda 2000 yılı sonrası emekli olan vatandaşların mağduriyetine de dikkat çekti. 2000 yılı öncesi ve 2000 yılı sonrası emekliler için bir gelir adaletsizliğinin olduğunu belirten Ergün, devletin bu sorunu da çözmek için intibak zammı yapması gerektiğini dile getirdi. Uzun yıllardan beri intibak zammı taleplerinin olduğunu söyleyen Ergün, en az 1300 TL ek zam ile bu sorunun çözülebileceğini ifade etti.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.