Emin Şirin’den Davutoğlu çıkışı: Ortalık fena karışacak!

Emin Şirin’den Davutoğlu çıkışı: Ortalık fena karışacak!

Eski AK Parti Milletvekili Emin Şirin, Ahmet Davutoğlu, Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül’ün açıklamaların ardından 'mahalle karışacak' yorumu yaptı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, “Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz. Gelin hafızanızı bir yoklayın. İleride Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman, eminim en kritik dönemlerden, birkaç aydan biri 7 Haziran ile 1 Kasım arasındaki dönem olarak yazılacaktır” sözlerini yorumlayan Şirin dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Veryansintv.com’a konuşan Emin Şirin, “Davutoğlu sanırım kendisi siyasette bu kadar iddialı bir şekilde çıkarken, güllük gülistanlık bir ortama gireceğini zannetti. Siyaset böyle bir şey değil, gerek Tayyip Erdoğan’la olan ihtilafları gerekse Abdullah Gül cenahıyla olan ihtilafları daha fazla konuşulur hale gelecek” diye konuştu.
‘HATALARI AÇIĞA KAVUŞTURMALARI LAZIM!’

“Davutoğlu iddialı bir çıkış yaptı, bu çıkışın karşısında da Tayyip Erdoğan’ın hiçbir şekilde buna izin vermeyeceği de ortada” diyen Emin Şirin, “Mahalle çok karışacak. Bunda da ben hayır görüyorum. Zira yeni parti kuracak olanlar özellikle, geçen dönemin mesuliyetini Tayyip Erdoğan ile birlikte taşıyan insanlar, eğer bir hata görüyorlarsa ise, bu hataları gayet açık bir şekilde anlatmak mecburiyetindeler. Geçen 16 senenin mesuliyetini taşıyor ve hatalar da görüyorlarsa muhakkak bunları açığa kavuşturmaları lazım. Yoksa ‘yeni’ diye ortaya çıkamazlar” sözlerini kullandı.

Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül’ün yeni parti arayışları için Emin Şirin, “Bunu anlayabilmemiz için hatalarının bir dökülmesi gerekir. Bütün bu bozuk düzenin bir parçası olmuş gerek bu Abdullah Gül gerek Ali Babacan, gerek Davutoğlu Türkiye’ye yeni olarak neyi anlatacaklar?” sorusunu sordu.

‘DAVUTOĞLU AÇIKLASIN DA GÖRELİM’

“Davutoğlu Başbakan iken neden sustu, şimdi neden böyle bir iddia ortaya attı” sorumuzu da Şirin şöyle yanıtladı:

“Ben de onu çok merak ediyorum. O zaman bu kadar itilafa düşecekse, o zaman istifa edebilirdi ya da 4 sene beklemezdi konuşmak için. Samimiyet testine bugün giriyorsa, girsin de görelim. Neden ihtiyaç duyduğunu söyleyeyim. Mesuliyeti üstünden atmak, yeni görüntüyle çıkmak istiyor. “

FETÖ İLE ÖZDEŞLEŞMİŞ İSİMLERLE NE YENİLİK GETİRECEKSİN?

Emin Şirin, “Abdullah Gül nerede duruyor” sorusuna ise şunları söyledi:

“Abdullah Gül, her zamanki gibi siperin içinde duruyor. Ali Babacan’la kurulan partinin esas liderinin o olduğu belli. O da yanlarındaki Sadullah Ergin, Hüseyin Çelik, Fehmi Koru gibi FETÖ ile özdeşleşmiş isimlerin siyasete ne yenilik getireceğini izah etmek zorundalar.”

‘HER ŞEY OLABİLİR’

Erdoğan’ın bu isimlerle müzakereye girmeyeceğini ve asla bu isimlere papuç bırakmayacağını vurgulayan Emin Şirin, “Ne olabilir” sorusuna, “Son 17 seneye bakarsan her şey olabilir” cevabını verdi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.