Emine Erdoğan onunla selamlaşmadı

Emine Erdoğan onunla selamlaşmadı

Emine Erdoğan, "Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla katıldığı bir programda, Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin çarpıcı imalarda bulundu

Emine Erdoğan Geçen yılki davette çok samimi görüntüler verdiği Melike İpek'le selamlaşmadı. Melike İpek cemaate yakın isimlerden Akın İpek'in annesi.

 

Erdoğan, "Bizler olumsuzluklar karşısında boynumuzu eğmeyecek, olumsuzluklara teslim olmayacağız. Hele hele bu ülkenin kadınları olarak iftiralara, ithamlara, tehditlere, ihanet girişimlerine asla geçit vermeyeceğiz. Bu tür girişimlere karşı son derece uyanık olacak en başta kadınlar olarak bizler ülkemizin istikbali için yüreğimizi ortaya koyacağız" dedi. Törende, asgari ücretle geçimini güç şartlarda sürdüren aileyi temsilen bir anneye, ailenin aylık harcamaları anımsatılarak Erdoğan tarafından plaket verilmesi dikkati çekti.

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, "Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla Sheraton Otel'de bir çay daveti verdi. Düzenlenen davete Emine Erdoğan'ın yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın eşi Münevver Arınç ve Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit ile çok sayıda davetli katıldı.

 

"İhanet girişimlerine karşı uyanık olacağız"

 

Emine Erdoğan, programda yaptığı konuşmada, tarihin her döneminde değişimin öncüsünün kadınlar olduğunu söyleyerek, "Tarihin her döneminde iyi çocuklar yetiştirdiğimiz kadar iyi bir ülkenin ve sağlam karakterli milletimizin de imarları bizler olduk. Bizler hiçbir zaman ümitsiz olmayacağız. Bizler olumsuzluklar karşısında boynumuzu eğmeyecek, olumsuzluklara teslim olmayacağız. Hele hele bu ülkenin kadınları olarak iftiralara, ithamlara, tehditlere, ihanet girişimlerine asla geçit vermeyeceğiz. Bu tür girişimlere karşı son derece uyanık olacak en başta kadınlar olarak bizler ülkemizin istikbali için yüreğimizi ortaya koyacağız" diye konuştu.

 

"Asgari ücret"e plaket

 

Konuşmasının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek, Emine Erdoğan'a bir plaket takdim etti. Bu sırada Nevin Gökçek, çocukluğundan itibaren pek çok sıkıntı yaşamış bir kadının hayat öyküsünü anlattı. Gökçek, daha sonra kürsüye çıkarttığı kadının eşinden söz ederek "Kardeşimizin maddi durumu da çok kötü. Çünkü asgari ücretle çalışıyor. 375 TL gibi bir parayı iğne parası olarak hanımına veriyor. 200 lira da ev kirası veriyor, kalanla evini geçindiriyor. Onun için bugün şifa olsun diye onu buraya çağırdım. Sayın Başbakanımızın eşi hanımefendinin elinden bir plaket alsın istedim" dedi.
Emine Erdoğan da kadına "Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle bir plaket verdi.

Songül Çağlayan bu yıl davette yoktu

Gökçek'in geleneksel olarak düzenlediği ve her yıl Emine Erdoğan'ın da katıldığı davete, bu yıl 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda oğlu tutuklanan ve bakanlıktan istifa eden eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın eşi Songül Çağlayan katılmadı. Çağlayan geçtiğimiz yıl davette yer almıştı. Davete yolsuzluk operasyonuna adı karışan ve görevlerinden istifa eden diğer bakanların eşleri de katılmadı. Geçen yılki programa Emine Erdoğan kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte katılmıştı. Ancak bu yıl Sümeyye Erdoğan da davete gelmedi.

Melek İpek ile selamlaşmadılar

Gülen Cemaatine yakın isimlerden İşadamı Akın İpek'in annesi Melek İpek ise bu yıl da davete katılan isimlerden oldu. Ancak protokole uzak bir masada oturan İpek, Emine Erdoğan ile selamlaşmadı. İpek'e yerine kadar Nevin Gökçek eşlik etti. Geçen yılki davette Emine Erdoğan ve Melek İpek samimi görüntüler vermişti.

Emine Erdoğan için Arapça şarkı

Davette İsrail asıllı Türk şarkıcı Linet sahne aldı. Linet'in davet için uzun kollu, uzun etekli ve göğüs kısmı tamamen kapalı bir elbise seçmesi dikkati çekti. Emine Erdoğan davetten ayrılmak için ayağa kalktığı sırada Linet, "Efendim ben size sizin de sevdiğinizi bildiğim Arapça bir şarkı söyleyecektim. Dinlemek istemez miydiniz?" diye sordu. Emine Erdoğan da, "Peki o zaman dinleyelim" diyerek yeniden yerine oturdu. Linet, Ente Omri (Sen Benim Ömrümsün) isimli şarkıyı Erdoğan için seslendirdi. Erdoğan şarkının bitiminde salondan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.