Emir Sarıgül cinayetten ifade verecek!

Emir Sarıgül cinayetten ifade verecek!

İstanbul'da Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturmada Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül'ün de ifadesinin alınacağı öğrenildi.

Polisi harekete geçiren cinayet, geçtiğimiz ay Şişli Belediyesi’nin yeni hizmet binasında meydana geldi. Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilik'ten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş, odasında giren bir kişi tarafından tabancayla başından vurularak öldürüldü. Olayın ardından İstanbul Emniyeti'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü soruşturma başlattı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cinayetin hemen ardından, Şenol Ş.'yi gözaltına aldı. “Para istedim vermedi” diyen Şenol Ş., sorgusunun ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.


AZMETTİRİCİ VAR
 
Cinayet dedektifleri, belediye çalışanlarının “ Usulsüz ruhsat alınan inşaatları durdurdu” iddiaları üzerinde, olayı derinlemesine ele aldı.  Şenol Ş.'nin daha önce müteahhitlik yapan Mithat Y.'nin yanında çalıştığı tespit edildi. Araştırmalar derinleştirilince, öldürülen Cemil Candaş'ın Mithat Y.'nin Fulya'daki 8 katlı inşaatını mühürlediği iddialarına ulaşıldı. Elde edilen bilgiler üzerine Mihat Y. ve ünlü bir inşaat firması sahibinin de aralarında bulunduğu 8 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

SARIGÜL ÇAĞIRILDI

Dedektifler, soruşturmayı sürdürürken, olayla ilgili eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül’ün ifadesinin alınması gerektiği belirlendi. Savcılık Sarıgül’ün Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne çağrılarak ifadesinin alınmasını talep etti. Cinayet Masası dedektifleri, çağrı için Emir Sarıgül’ün evine gitti. Ancak Sarıgül ikamet adresinde bulunamadı. İfade çağrısı telefonla bildirilen Emir Sarıgül’ün yarın Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne giderek ifade vermesi bekleniyor.

İNÖNÜ DE ‘RANT' DEMİŞTİ
 
Cemil Candaş'ın cenaze törenin de konuşan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü de, Candaş'ın rant kurbanı olduğunu dile getirerek; “Cemil Candaş, Şişli’de öteden beri alışıla gelen çürük, zehirli, ama bazılarının pek övündüğü bir modele karşı dik durduğu için şehit düşmüştür. Bu model ‘sen işe başla, biz sonradan kitabına uydururuz’ diyen rantçıların modelidir. Şişli’de işler artık böyle yürümüyor, yürümeyecek. Halk bana güvendi ve oyunu verdi. Malını teslim etti. Buna tecavüz etmek isteyenlere, ben ve Cemil gibi dimdik duran arkadaşlarım asla izin vermeyeceğiz” demişti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.