Emniyet harekete geçti! 515 Haşimi çetesine operasyon: Gözaltılar var

Emniyet harekete geçti! 515 Haşimi çetesine operasyon: Gözaltılar var

Sakarya'da '515 çetesi' olarak bilinen Arap milliyetçisi çeteye operasyon düzenlendi. Polis ekipleri 6 kişiyi gözaltına aldı.

SİYASETCAFE.COM'U THREADS'TE TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

 

Türkiye’nin farklı noktalarında kaydettikleri videoları sosyal medyada yayınlayan ve son olarak Sakarya’da görülen ırkçı Arapların oluşturduğu ‘515 çetesi’ polis ekiplerini harekete geçirdi.

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri; çete üyelerinin Sakarya’da grup halinde giderken çektikleri videoyu sosyal medya hesaplarından yayınlamalarının ardından, kimlikleri belirlenen şüphelilerin adreslerine operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında çete üyesi oldukları belirlenen 6 şüpheli gözaltına alındı.

 

515 HAŞİMİ ÇETESİ KİM?


Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ‘515 çetesi’ ile ilgili şunları söylemişti:

 

'Bunlar, Yemen, Suudi Arabistan Suriye'de bulunan Arap milliyetçisi bir aşiret. Türkiye'ye de göç döneminde gelmişler. Arap Devleti fikrini savunuyorlar. Bir süreden beri değişik illerde örgütleniyorlar. Araçlarına bakıldığı zaman ekonomik sıkıntılarının olmadığı aman bunlara bakalım diyeceğimiz kişiler değil.'

515 Haşimi, Gaziantep Şahinbey'de provokatif bir video çekerek "Türkler kadınlara saldırdı biz de oradaydık." demişti. 515 Haşimi, bayrak açtıkları geçit töreni yapmıştı. Şanlıurfa'da da ortaya çıkan Hamişiler, keser ve bıçaklarla tehdit içerikli provokatif videolar çekmişti.

 

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa-003.JPG

dddddddddddd.jpg

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.