Emperyalizme karşı mücadele eden Azerbaycan ve Türk Gençleri 'Kardeşlik ve İş Birliği Anlaşması' imzalayacak!

Emperyalizme karşı mücadele eden Azerbaycan ve Türk Gençleri 'Kardeşlik ve İş Birliği Anlaşması' imzalayacak!

Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Dilek Çınar beraberindeki heyetle birlikte Azerbaycan Islahatçı Gençler Birliği Genel Başkanı Farid Shahbazlı ile görüşme gerçekleştirdi.

Türkiye’nin ve Azerbaycan’ın emperyalizme karşı mücadele eden iki gençlik teşkilatı bir araya gelerek Azerbaycan ve Türk gençleri arasındaki kardeşlik ve iş birliği çalışmalarını büyütmek üzerine görüştü. Görüşme neticesinde 15 Eylül tarihinde Bakü’nün kurtuluşunu konu alan resim sergisi düzenleme ve “Kardeşlik ve İş Birliği Anlaşması” imzalama kararı alındı.

İmzalanacak olan “Kardeşlik ve İş Birliği Anlaşması” sonucunda emperyalizme karşı direnen bölge ülkelerinin gençleriyle de dayanışma ve iş birliği çalışmaları büyümüş olacak.

ekran-alintisi-149.JPG

 

İlan edilecek anlaşmanın ardından Kasım ayının ilk haftası Türkiye Gençlik Birliği bir heyetle birlikte Azerbaycan’da Islahatçı Gençler Birliği ile tekrardan bir araya gelerek Karabağ Zaferini yerinde göreceğini ve bu ziyaretle birlikte destan yazılan Şuşa’da emperyalizme yeniden meydan okuyacağını duyurdu.

Tüm bu görüşmeler sonucunda daha sık bir araya gelecek olan Azerbaycan ve Türk gençleri iki ülke arası diyaloğu geliştirerek, emperyalizme karşı direnen bölge ülkelere örnek olacak çalışmaların ilk adımını atmış olacaklar.

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.