Emre Kınay'ın itirafı sonrası, İYİ Parti'ye oy verenler Akşener'den hesap soruyor

Emre Kınay'ın itirafı sonrası, İYİ Parti'ye oy verenler Akşener'den hesap soruyor

Ülkücü düşmanı Emre Kınay’ın açıklamaları sonrası İYİ Parti'ye oy verenler sosyal medya üzerinden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den hesap soruyor.

MHP’den ayrılıp MHP'ye düşman olan ve “Milliyetçilik” iddiasıyla yeni bir parti kuran İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, seçmenini nasıl satabileceği bir kez daha ortaya çıkmıştı.

Ülkücülük üzerinden siyaset yapan, ancak kısa sürede maskesini düşüren İYİ Parti yönetimi, art arda gelen açıklamalar karşısında çaresizce sessizliğe gömüldü.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde İYİ Parti’in Kadıköy Belediye Başkanı adayı olan Emre Kınay, seçimlerden önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e gidip, “Ben sosyalistim. Siz bile gönderseniz, milliyetçi olan kimseyi kapıdan almam” dediğini açıklamış ve Akşener’in bu sözünü hemen kabul ettiğini belirtmişti.

 

Sosyalist olduğunu, Meral Akşener’in bu durumu adaylık teklifinden önce bildiğini anlatan Kınay, kendisine neden İYİ Parti sorusunu soran sunucuya şunları söyledi:

 

'Aslında bu soruyu, bu programa daha önce katılan Meral Hanım’a ‘Solcu ve sosyalist olduğunu söyleyen bir adamı neden aday gösterdiniz’ diyerek siz sormalıydınız.'

 

'ABLANIZLA ŞİMDİLERDE MUTLU MUSUNUZ?'

 

Kınay'ın açıklamalarına çok sert tepkiler geldi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya: "Bu ne kepazelik Allah aşkına! Milliyetçi Hareket Partisinde ülkücülüğümü yaşıyamıyorum diyenler, ablanızla şimdi mutlu musunuz?" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay: "İP’in bazı yöneticileri “Ülkücüyüz” diyerek milleti kandırmaya çalışırlar. Emre Kınay dertlenmesin, ablası doğru demiş, kendisine en yakışan parti İP’tir." dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz: "Emre Kınay, Meral Hanım’a 'Milliyetçi kimliğiyle hiç kimse kapımdan içeri giremez dedim, tamam dedi' diyor... İp’e tutunan “Ülkü Devleri” siz ne diyorsunuz?" dedi.

 

'SENDEN BABAANNE BİLE OLMAZ'

 

Sosyal medyada büyük yankı uyandıran, yüz binlerce mesaj ile İYİ Parti yönetimi ve Meral Akşener’e nefret kusan seçmenler ise Akşener için, “Senden babaanne bile olmaz. Torunlarına böyle mi doğruluk ve iyilik dersi veriyorsun” şeklinde mesajlar attı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.