Emziren anneler koronavirüs aşısı olabilir mi?

Emziren anneler koronavirüs aşısı olabilir mi?

'Emziren anne koronavirüs aşısı olur mu?' sorusunun cevabı merak ediliyor. İşte konu hakkında Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklama;

Bir çok yaş ve meslek grubuna yapılması planlanan koronavirüs aşıları öncesinde vatandaşların merak ettiği sorular bulunuyor.

Cevap arayan konular arasında 'Emziren anne koronavirüs aşısı olur mu?' sorusunun cevabı merak ediliyor. Konu hakkında Sağlık Bakanlığı açıklamada bulunmuştu.

 

EMZİREN ANNE KORONAVİRÜS AŞISI OLABİLİR Mİ? 

 

Emzirme döneminde inaktif koronavirüs aşısının uygulanmasına ilişkin veri bulunmamaktadır. Koronavirüsü ağır geçirme riski yüksek olan emziren kadınlara kendi istekleri halinde aşı uygulanabilir.

 

GEBELER KORONAVİRÜS AŞISI OLABİLİR Mİ?

 

Gebelikte inaktif koronavirüs aşısının uygulanmasına ilişkin veri bulunmamaktadır. Koronavirüsü ağır geçirme riski yüksek olan gebelere kendi istekleri halinde aşı uygulanabilir. Aşının gebeliğin ilk üç ayında uygulanmaması tercih edilir.

 

AŞI SEFERBERLİĞİNDE SON DURUM 
 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salı günü yaptığı açıklamada her gün yeni bir meslek ve yaş grubunun aşılama seferberliğine dahil edileceğini duyurmuştu.

Bakan Koca salı günkü açıklamasında müzisyenlerin, film ve dizi prodüksiyon ekiplerinin çarşamba itibarıyla aşı olmaya başlayacağını belirtmişti.

Sonraki mesajında da öğretim üyeleri ve üniversite personelinin yine çarşambadan itibaren aşı yaptırabileceğini duyurmuştu.

 

AŞI RANDEVUSUNU NASIL ALACAK? 

 

Vatandaşlar, koronavirüs aşısına ilişkin durumunu e-Nabız hesabından veya 2023'e kısa mesaj göndererek öğrenebilecek.

Aşı olacak grup arasında yer alanlar randevu işlemi için Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) uygulamasına yönlendirilecek, vatandaş, tarihi geldiğinde randevu aldığı sağlık kuruluşuna gidecek.

Aşıyı uygulayan sağlık personeli vatandaşın 2. doz randevusunu da oluşturacak, bu randevunun bilgileri de kısa mesajla iletilecek.

Vatandaşlar, MHRS ve e-Nabız hesabı üzerinden aşı randevularını değiştirilebilecek. 

 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.