En düşük emekli maaşı 8.800 TL olacak

En düşük emekli maaşı 8.800 TL olacak

15 milyon emeklinin sabah saatlerinde sevindirici bir haber aldığı duyuruldu. En düşük emekli maaşı 8.800 TL'ye yükseltildi. Ayrıca, Mayıs ayı başında 1.300 TL intibak zammı da emeklinin maaşına eklenecek.

Emeklilerin büyük bir kısmı SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerini kapsayan bu teklifi heyecanla bekliyordu. Yeni düzenlemeler kapsamında en düşük emekli maaşı miktarı 7.500 TL'den 8.800 TL'ye yükseltildi. Ayrıca, Mayıs başında gerçekleştirilecek olan intibak zammı ile de emekli maaşlarına 1.300 TL'ye kadar zam yapılması bekleniyor.

Emekli intibak zammı konusu uzun zamandır gündemdeydi ve sonunda emekliler için olumlu bir gelişme yaşandı. Asgari emekli maaşı miktarının 7.500 TL olduğu kanun resmi gazetede yayımlandı ancak 2000 sonrası emekli olanlar için maaşlarda yapılacak düzenlemeler hala belirsizliğini koruyor. Ancak, 1.300 TL civarında farkın ortaya çıkacağı tahmin ediliyor ve bu amaçla ortadaki farkın giderilmesi ve adaletin sağlanması hedefleniyor.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, konu hakkında Bakan Vedat Bilgin ile görüşerek emeklilerin intibak zammı ve aylıklarının kesilmesine yönelik endişelerini dile getirdi. Ancak, intibak zammının kanun olabilmesi için Meclis'ten de onay alması gerekiyor. Daha önce gerçekleştirilen intibak zammı düzenlemesi ile emeklilerin maaşlarına 350 TL'ye kadar bir artış yaşanmıştı. Yeni düzenleme ile de emekli maaşlarına 1.300 TL'ye kadar zam yapılması bekleniyor.

TÜED Genel Başkanı Ergün, asgari emekli maaşı ve bayram ikramiyelerine ilişkin hükümlerin yerine getirilmesi konusunda teşekkürlerini sunarken, seçim öncesi diğer taleplerin de karşılanmasını istedi. Bu talepler arasında, 2000 sonrası emekliler için intibak zammı da yer alıyor. Emeklilerin haklarının korunması ve adaletin sağlanması için çalışmalar sürerken, intibak zammının yasalaşması için TBMM'den onay bekleniyor.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.