En İyi Film Oscar’ı kazanan Parasite şimdi de HBO da dizi olacak

En İyi Film Oscar’ı kazanan Parasite şimdi de HBO da dizi olacak

92. kez dağıtılan Oscar ödüllerinde “En İyi Film Oscarı” ödülü alan Parasite filmi, HBO dizisi oluyor

Parasite (Parazit) filmi, geçtiğimiz Pazar akşamı 92. kez dağıtılan Oscar ödüllerinde “En İyi Film Oscarı” ödülünü almıştı ve geceye bir ilk olarak adını yazdırmıştı. Oscar tarihinde ilk kez İngilizce olmayan bir film Oscar ödülü almıştı.

 

parasite-hbo.jpg

En İyi Film Oscar’ı dışında Parasite 'En İyi Uluslararası Film', 'En İyi Yönetmen', En İyi Senaryo' ödüllerini de toplamıştı.

Parasite (Parazit) daha önce de Oscar’a alıştırma olarak adlandırılan 77. Altın Küre (Golden Globe) Ödülleri'nde de Yabancı Dilde En Film seçilmişti. 4 dalda BAFTA’da da aday gösterilmişti. 2019 yılında da Cannes dahil AACTA, AFI, Toronto gibi festivallere damga vurmuştu.

 

parasite.jpg

Game of Thrones, Chernobly gibi dizilerle dünyada büyük sükse yapan HBO kanalı, geçtiğimiz günlerde Adam McKay ile anlaşmıştı. Filmin altı saatlik genişletilmiş bir versiyonu gibi olacağını belirten yönetmen, filmde yer veremediği düşünceleri ekrana taşımak istediğini dile getirmişti. Parasite dizisinin başrolünde yer alması Mark Ruffalo ile görüşmeler olduğu haberi geçtiğimiz günlerde paylaşılmıştı. Son gelen bilgilere göre ise bir diğer başrol için ise Tilda Swinton ile görüşüldüğü iddia edildi.

parasite-hbo2.jpg

Snowpiercer ve Okja filmlerinde beraber çalışan Bong Joon-ho ve Tilda Swinton‘ın yeniden bir araya gelme ihtimali yüksek gözüküyor. Mart ayında çekimlerine başlanması planlanan dizinin İngilizce mi Korece mi yayınlanacağı ise henüz belli değil.

parasite-filmi.jpg

 

PARASİTE (PARAZİT) FİLMİNİN KONUSU


Kang-ho Song, Sun-kyun Lee, Yeo-jeong Jo, Woo-sik Choi ve Hye Jin Jang'in boşrollerinde oynadığı, Güney Kore'de tüm gişe rekorlarını kırarak 10 milyon izleyiciye ulaşan ve “En İyi Film Oscarı” kazanan, bir sistem eleştirisi olan Parazit filminin merkezinde birbirinden derin farklarla ayrılan Park ve Kim aileleri var.

Neredeyse sefalet içinde yaşayan Kim Ailesi'nin fertleri gerçek kimliklerini bir şekilde saklayarak birer birer, zenginlikleri sınır tanımayan Park Ailesi'nin hizmetine giriyor. Bu tuhaf birliktelik sürerken sınıf atlama çabası ve servet kibrinin yol açtığı trajikomik olaylar ardı ardına gerçekleşiyor. Parazit, güçlü sinema dili ve sürprizlerle dolu, sağlam senaryosuyla öne çıkıyor.

Dram-aile türündeki film, birbirlerine benzeyen ama farklı görünen iki ailenin aracılığı ile günümüz insanlarının nasıl yaşadığını konu almaktadır.

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.