'Ender Saraç, öz oğlunu istismar etti' iddiası

'Ender Saraç, öz oğlunu istismar etti' iddiası

Ünlü doktor ve yazar Ender Saraç'ın 8. sınıfa giden oğlunu istismar ettiği iddia edildi.

Televizyonda konuk olduğu programlarla tanınan Doktor Ender Saraç’ın, 8. sınıfa giden oğlunu istismar ettiği öne sürüldü. Söz konusu istismar iddiası, çocuğun okuldaki rehber öğretmeniyle yaptığı görüşmenin ardından ortaya çıktı.

Saraç’ın oğlu M. Saraç, 5 Aralık 2023’te okuldaki rehber öğretmenine istismar edildiğini anlattı.

 

Okuldaki rehber öğretmen tarafından tutulan raporda şu ifadeler yer aldı:

 

“Bu sabah rehber öğretmeniyle babasının cinsel istismarı ile ilgili bilgi paylaşımı yapmış. Bunun üzerine anne ile yapılan görüşmede olay detaylandırılmıştır. M. Saraç 2 hafta önce annesine babasının gereksiz yere özel bölgesine dokunması, sürekli banyoya sokmaya çalışması, sürekli kızdığı, krem sürme bahanesiyle ön özel bölgesini ovalaması, cinsel içerikli film seyrettirmesi (Bu esnada çocuğun istememesi, kapat deyince kapatmaması, omzunu okşaması)nı aktarmıştır. Anne avukat ile konuşmuş, ancak istediği aksiyon alınmamıştır. Anne başka avukat ile görüşmüş avukatı telefon ile görüşmeye katıldığı ve okuldan ilçe, milli eğitime bildirmemizi talep etti. Alınan kararlar: Bu tutanakla birlikte okul müdürüne bilgi verilip gerekli aksiyon alınacak, anneye süreç ile ilgili bilgi verilecektir.”

 

ENDER SARAÇ İDDİALARA YANIT VERDİ

 

İddialarla ilgili Haberler.com’a konuşan Dr. Ender Saraç, “Kesin ve net iftira. Bunu kanıtlayacağız.” dedi. Okul yetkilileri ise yasal sürecin devam etmesi sebebiyle konuya ilişkin bilgi vermeyi reddetti.

Taciz iddiaları sonrası Ender Saraç sosyal medya üzerinden sessizliğini bozdu. İddialarla ilgili Saraç, sosyal medya hesabından “Allah kuru iftiradan saklasın” paylaşımı yaptı.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.