Engelli okulunda skandal! “Ben az dövdüm, sıra gelmedi”

Engelli okulunda skandal! “Ben az dövdüm, sıra gelmedi”

Ankara'da engelli okulunda yaşanan dayak skandalını WhatsApp’taki yazışmalar ortaya çıkardı. Okulda çalışan 3 öğretmen “Ben az dövdüm, sıra gelmedi”, “Anasını dövmek lazım” yazarak öğrencilerle dalga geçti.

Ankara’da Mamak Eğitim ve İş Uygulama Okulu’nda engelli çocuklara eğitim veren 3 öğretmenin WhatsApp grubunda öğrencilere uyguladıkları şiddeti konu alan yazışmaları ortaya çıktı.

Ankara’da engelli çocuklara eğitim veren Mamak Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda çalışan ücretli öğretmenler Özlem A., Handan Y. ve Şükran E.’nin çocuklara uyguladığı şiddet, WhatsApp grubunda konuştukları yazışmalarda ortaya çıktı.

engelli-okulu-skandal-fu438-siyaset-cafe-001.jpg

‘BEN BUGÜN AZ DÖVDÜM’

İddiaya göre, “Nasıl dövmek bu”, “Kuduruk durmuyor”, “Gerçi ben az dövdüm bugün”, “Handan'la Şükran'dan bana sıra gelmedi”,“Anasını dövmek lazım bence” gibi ifadeler kullanan öğretmenleri, WhatsApp grubundaki bir başka öğretmen şikayet etti. Olayın bildirilmesi üzerine okulun müdür yardımcısı Elif Akçaer, Mamak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikâyette bulundu.

Müdür yardımcısı Akçaer, öğretmenlerin öğrencilere uyguladığı şiddetin yanısıra, oyun hamurundan yaptıkları uygunsuz şekilleri öğrencilere gösterdiği iddiasında bulundu. ‘Uygunsuz şekiller'in fotoğrafları da müdürlüğe gönderildi.

fdheueiweikw939-siyaset-cafe-001.jpg

KOMPLO İDDİASI

İddialar hakkında konuşan okul müdürü Filiz Yaman, “Anladığım kadarıyla yazışmayı yapan arkadaşlar, bir şekilde birbirleriyle küserek ayrılmışlar. Cep telefonundaki yazışmalarından komplo olduğu, okulda böyle bir olayın yaşanmadığı kanısı bende oluştu. Velilere bilgi verdim, soruşturma sürüyor” şeklinde konuştu. Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ise iddialar ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Öğrencilere şiddet uyguladığı söylenen 3 öğretmenden ikisi görevine devam ederken, Özlem A.'nın ise bir süre önce istifa ettiği bildirildi.

ENGELLİ ÖĞRENCİNİN 2 BACAĞI BİRDEN KIRILDI

Aynı okulda 1 ay önce konuşma engelli Z.E.’nin 2 ayağının kırıldığı ortaya çıktı. Okul idaresi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Z.E.’nin babası Mustafa E., “Kızımı sağ salim okula getirdim, sonra hastanede buldum. Konuşma özürlü çocuğum kendisinin beden eğitimi öğretmeni Şükran E. tarafından itilerek düşürüldüğünü ve 2 ayağının diz kısmından kırıldığını ifade etti. Polis, kamera görüntüleri üzerine öğretmeni gözaltına aldı. Soruşturma sürüyor. Olayın peşini bırakmayacağım” şeklinde konuştu.

SERBEST BIRAKILDI

Öğrencilere şiddet uyguladığı iddia edilen öğretmenlerden Şükran E., soruşturma tamamlanana kadar haftada 2 gün karakoluna imza atması şartıyla serbest bırakıldı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.