Engelli ve yaşlılara ulaşımda kolaylık

Engelli ve yaşlılara ulaşımda kolaylık

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı toplumsal eşitlik çalışmaları kapsamında ulaşım hizmetlerine yaşlı, hareket kabiliyeti kısıtlı ve engelli bireylerin daha rahat erişebilmesi için yeni bir çalışma başlattı.

Proje ile dezavantajlı grupların hareketlilikleri ve yaya alanlarının artırılması planlanırken, projenin altyapısı iki yılda hazırlanacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, söz konusu projenin, merkeze insanı koyduğunu ifade ederek, projenin engelli-engelsiz, genç-yaşlı, bütün vatandaşları kapsayacağını bildirdi.

Bakan Arslan, "Türkiye'de Yolcu Taşımacılığı Hizmetlerinin Erişilebilirliği için Teknik Yardım Projesi" tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de başlattıkları ulaştırma alanındaki en kapsamlı erişebilirlik programını hazırladıklarını söyledi.

Yol, seyahat konforunu artırmak, ticari ilişkiler ve beşeri ilişkilerin önünü açmak adına çok şey yaptıklarını ifade eden Arslan, havalimanı sayısını 26'dan 55'e çıkardıklarını ve yılda 34 milyon yolcuya hizmet ederken, bu sene 189 milyon yolcuya hizmet etmeyi hedeflediklerini bildirdi.

EŞİT HİZMET

Bakanlık olarak öncelikli misyonlarının bütün vatandaşların hizmetlerden eşit olarak yararlanma hakkını teslim etmek olduğunu ifade eden Arslan, bu doğrultuda 2003'ten bu yana bütün hizmetlerin insan odaklı, eşit hizmet anlayışının merkezinde şekillendiğini ve geliştiğini bildirdi.

Hiçbir hizmeti "oldu-bitti" anlayışıyla sunmadıklarını, yapılan her işi her zaman ve tekrar tekrar değerlendirmeye tabi tuttuklarını, geliştirdiklerini, değişimi de uyguladıklarını kaydeden Arslan, söz konusu projenin de erişilebilirliği tekrar değerlendirmeye tabi tutarak, en iyisine odaklanılan bir revizyon ve yenilenme projesi olduğunu söyledi.

2 yıl pilot olarak uygulanacak proje sonrasında çalışmalar tüm ülke geneline yayılacak.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.