Engelli yeğenine cinsel istismarda bulanan vicdansız amcanın cezası belli oldu!

Engelli yeğenine cinsel istismarda bulanan vicdansız amcanın cezası belli oldu!

İstanbul'da engelli yeğenine istismarda bulunan amca Ömer D. hakkında ikinci celsede karar verildi. Amcaya, ''çocuğun cinsel istismarı'' suçundan 25 yıl hapse mahkum eden mahkeme, tutuksuz yargılanan sanığın tutuklanmasına karar verdi.

Öz amcası tarafından cinsel istismara uğrayan 11 yaşındaki yüzde 92 engelli Y.D., yaşananları okulundaki rehber öğretmenine anlattı. Öğretmen hemen Y.D’nin annesini arayarak durumu anlattı. Durumu öğrenen anne Yıldız T., İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulununca amca Ömer D. hakkında 2019 yılında dava açıldı. 

İKİNCİ DURUŞMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasına sanık amca Ömer D., mağdur Y.D. ve anne Yıldız T. ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada ilk olarak Y.D.’nin Çocuk İzleme Merkezi’nde alınan ifade anının videosu izletildi. Videodaki ifadelerde Y.D., amcasının istismarına uğradığını anlattı.

"EN ÜST SINIRDAN CEZALANDIRILSIN

Videonun ardından söz verilen anne Yıldız T., ”Kızım Serebral Palsi rahatsızlığına maruzdur. Dolayısıyla ağzından salya akıyor. Konuşma güçlüğü çekmekte. Yüzde 92 zihinsel engelli. Şikayetim devam ediyor” dedi. Mağdur avukatı ise Y.D.’nin anlattıklarını kurgulayacak yetenekte olmadığını söyleyerek, ”Birden fazla kere cinsel istismara maruz kalmıştır. En üst sınırdan cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

"AİLEYE ZARAR VERMEK İÇİN YAPTI"

Sanık avukatı ise anne Yıldız T. ile sanığın ağabeyi arasında düşmanlık olduğunu söyleyerek, ”Aileye zarar vermek adına yaptığı bir şeydir. Çocuklarına sürekli babanızın başkasından çocuğu var diyerek doldurmaktadır. Olay iftiradan ibarettir. Y.D.’nin ifadeleri ezberden. Öğretilmiş” dedi.

"ÇOK ZEKİ KIZDIR, ENGELLİ KONUMUNA SOKMUŞLAR"

Sanık Ömer D. ise ”Yeğenimle aram çok iyiydi. Böyle bir suç işlemedim. Y.D., çok zeki bir kızdır. Burada engelli konumuna sokmuşlar” diyerek suçlamaları reddetti.

25 YIL HAPİS CEZASI İLE TUTUKLANDI

Alınan son sözlerin ardından mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme sanık Ömer D.’yi ”çocuğun cinsel istismarı” suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca mahkeme cezayla birlikte tutuksuz yargılanan sanığın tutuklanmasına da karar verdi.

ANNE GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Kararın ardından anne Yıldız T., gözyaşlarına hakim olamadı. Sanık ise duruşma salonunda tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.