Engelliler Günü’ne özel gösteri

Engelliler Günü’ne özel gösteri

Down sendromu ile ilgili farkındalık yaratmayı hedefleyen DSD Dans +1 by Hilton Bomonti, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde yeni dans koreografilerini sergiledi. Dans grubu, bugüne özel performanslarıyla izleyicilerden tam not aldı.

Down sendromlu gençlerin toplumun pek çok alanında olduğu gibi sanatsal faaliyetlerde de başarılı işlere imza atabileceklerini göstermek amacıyla Hilton İstanbul Bomonti ve Down Sendromu Derneği’nin ortak çalışmalarıyla kurulan DSD Dans +1 by Hilton Bomonti, yeni performanslarının tanıtımını 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde gerçekleştirdi.

 

 

Hilton İstanbul Bomonti misafirlerinin ve seçkin davetlilerin katıldığı lansmanda, önyargıları dansla nasıl ortadan kaldırdıklarını kanıtlayan dans grubu; salsa ile coşturdukları kalabalıkları şimdi yeni dans koreografileriyle eğlendirmeye hazır olduklarının sinyallerini de verdi.

 

 

 

21 kişiden oluşan ve her hafta pazar günleri buluşarak uzman bir eğitmen eşliğinde ders alan grup, 2018 yılında TBMM'de Down Sendromu Komisyonu’nun kurulmasını kutlamak amacıyla katıldığı gösteri gibi pek çok yerde sahne alarak Down sendromlu bireylerle ilgili toplumdaki algıların değişmesine önemli katkı sağladı.

 

 

 

 

Katıldıkları etkinliklerde, seyircilere keyifli bir salsa dans performansı izleme keyfini yaşatan DSD Dans +1 by Hilton Bomonti, yeni dans koreografisini de, seyircilerle paylaşıp; onlarla birlikte keyifli anlar geçirmek için etkinlikler ve organizasyonlarda yer almaya devam edecek.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.