Engelliler kredi kullanabilir mi? Engellilere kredi veren bankalar ve şartları nelerdir?

Engelliler kredi kullanabilir mi? Engellilere kredi veren bankalar ve şartları nelerdir?

Bilindiği gibi daha önce engelli vatandaşlarımızın bankalardan kredi almaları çok zordu. Günümüzde yaşanan gelişmelere bağlı olarak birçok banka, engelli olan vatandaşların banka işlerini kolay bir yol ile rahatlıkla yapabilmeleri için çalışmaya başladı

Bilindiği gibi daha önce engelli vatandaşlarımızın bankalardan kredi almaları bir hayli zordu. Fakat günümüzde yaşanan gelişmelere bağlı olarak birçok banka, engelli olan vatandaşların banka işlerini kolay bir yol ile rahatlıkla yapabilmeleri için engelsiz bankacılık uygulamasına geçmeyi planlıyor.

Bu sayede engelli olan vatandaşlar özellikle de ATM'ler de işlemlerini eksiksiz yapabilecekler.

İşte, engellilere kredi veren bankalar ve şartları...


Engelli olan bireylerin kredi çekmek istediklerinde 2020 yılında ki belirlenmiş olan engelli maşına göre kredi çekebilecekler. Bu sayede engellilerin çekebilecekleri olan krediler ise çoğunlukla ihtiyaç kredisi olmaktadır. Fakat, bunların yanında da konut kredisi ve taşıt kredisi de engelli vatandaşlara verilmektedir. Ülkemizde engelli vatandaşlara kredi veren bankalar ise TEB, Aktifbank, Yapı Kredi Bankası, Vakıfbank, PTT, Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbanktır. Engelli olarak kredi başvurusunda bulunacak iseniz önceliğiniz kamu bankalarının olması şartlıdır. Engelli raporu ile kredi alacak olan vatandaşlarımıza sağlanmış olan kolaylıklardan bir diğeri ise normal kredi faizlerinden düşük bir oranda işlem yapılacaktır.

 Engelli kredisi alma şartları neler?

Engelli kredisi alma şartlarının başında gelen koşul ise kişinin reşit olmasıdır. Yani 18 yaşından büyük olması gerekmektedir. Bankalar tarafından engelli bireylere kolaylık sağlamak amacı ile yapılan kredi kampanyalarından yararlanmak için ise kişinin engelli raporu ile birlikte başvuruda bulunması gerekmektedir. Kişinin engelli raporu alabilmesi için de herhangi bir devlet hastanesine giderek sağlık raporu alması gerekmektedir.

Engelli kredisi alma şartları ise şunlardır;

- Kredi puanının yüksek olması 

-Zihinsel engelinin olmaması 

-Maaşında bir haciz bulunmaması 

- Düzenli olarak gelen gelirin belgesinin bulunması

Engelli kredisi almak için gerekli olan belgeler nelerdir?

Engelli olan kişilerden istenilen belgelerden ilki kişinin kimlik belgesidir. Kimlik belgesi olmadığı taktirde bankalardan hiçbir işlem yapamazsınız. Bundan kaynaklı olarak engellilerin yapacak olduğu kredi başvurusu için kimlik belgesi ve fotoğrafı bankaya verilmelidir. Bankaya gittiğinizde size kredi başvurusu için verilen formun eksiksiz ve yanlışsız bir şekilde doğru girmeniz gerekmektedir. Aksi taktirde işleminiz gerçekleşmeyecektir.

Banka tarafından istenilen belgeler ise şunlardır;

Engelli raporu

Gelir belgesi

Ek gelir belgesi

İkametgah belgesi

Ziraat Bankası'nın engellilere sunduğu avantajlar neler?

Ziraat Bankası engelliler için kredi kampanyalarını düzenledi. Engelleri kaldırmak için hazırlanan pakette ise kredi çekebilme veya da bireysel emeklilik sistemine dahil olabilme hakkı sunuluyor. Ve bunun yanında 60 ay vadeli faiz indirimi yapılmaktadır. Bu paketten yalnızca engelli olan vatandaşlar değil bir de engellilere iş veren şirket ve birçok firmalarda yararlanacaktır. Bu engelli paketi ile ilgili daha fazla bilgi alabilmek için sizlerin en yakın Ziraat Bankasına gitmeniz gerekmektedir.

PTT Engelli kredisi başvurusu nasıl yapılır?

engelli kredi başvurusunda bulunabilmek için herhangi bir PTT şubesine gitmeniz gerekmektedir. PTT'de engelli olan tüm vatandaşlara ayrıcalık tanıyarak kolaylık sağlamaktadır. Birçok engelli vatandaşın kredi çekmek istediğinde PTT'ye başvurmasında ki en büyük etken ise düşük faiz oranı bir de kişinin bütçesine yani gelirine göre ödeme planı hazırlanıyor olmasıdır. Bu kolaylık sayesinde engellilerin çekmiş olduğu kredinin borcu kolaylık ile ödenmektedir.



Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum