EOKA hortladı, Kıbrıs'ta 10 bin kişilik ordu kurdu

EOKA hortladı, Kıbrıs'ta 10 bin kişilik ordu kurdu

Geçmişte yüzlerce Türk'ü öldüren Rum tedhiş örgütü EOKA Kıbrıs'ta 10 bin kişilik paramiliter ordu kuruyor. Yunanistan'daki 'Hrisi Avgi” isimli faşist örgüt üyesi bir kişi tarafından Atina'da cinayet işlenmesi üzerine, örgütün Rum tarafındaki 'kardeş örgüt

 

Kıbrıs için 5’li müzakerelerin başlayacağı bugünlerde Rum tedhiş örgütü EOKA’nın izinden giden Ulusal Halk Cephesi (ELAM)’ın 10 bin kişilik paramiliter ordu kurmak için kamplar da eğitim verdiği ortaya çıktı.


Türkiye’de büyük bir istikrarsızlık yaşandığını düşünen Rumlar Kıbrıs’ın yeniden Yunan eline geçmesi için büyük bir hazırlık yaptığı, 5’li görüşmelerden istediklerini aldıktan sonra Türkleri Ada’dan atmak için Kıbrıslı Rumları eğiterek bir ordu kuruyor. PKK’lı teröristlerin de bulunduğu ve Rum gönüllülere eğitim verdiği bu kampların varlığı Kıbrıs barışı için büyük bir tehdit oluşturuyor.


ELAM’ın “katliam ordusu”nu gündemine alan Kıbrıslı Haberal Gazetesi’nin haberine göre Yunanistan’daki “Hrisi Avgi” isimli faşist örgüt üyesi bir kişi tarafından Atina’da cinayet işlenmesi üzerine, örgütün Rum tarafındaki “kardeş örgütü” Ulusal Halk Cephesi’nin (ELAM) askerî tatbikat düzenleme faaliyetleri ve bunların yaratabileceği tehlikeler gündeme taşındı.

 

Gazete haberine göre; Politis “Keratsini’den Trodos’a Vardık... AKEL Genel Sekreteri ‘ELAM Dosyasını’ Adalet Bakanı’na Teslim Etti... Kamp Fotoğrafları İnternette De Var” başlık ve spotlarıyla manşete çektiği haberinde AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Yonas Nikolau’ya, ELAM’ın Trodoslardaki kamplarda düzenlediği askerî tatbikatları yansıtan fotoğrafları teslim ettiğini yazdı.


“ELAM’ın Temmuz ayında Trodos’taki yaz kampında çekilmiş, Hrisi Avgi’nin Kıbrıs şubesi üyelerinin askeri tatbikat yaparken görüntülendiği fotoğrafları alan Nikolau, teslim aldığı verilerin birilerini yargıya havale etmek için kabul edilebilir malzeme olmadıklarını söyledi” ifadesine yer veren gazete, ELAM’ın kendi internet sitesinde de yayınladığı fotoğraflardan hiçbirinde katılan kişilerin yüzlerinin görünmediğini yazdı. 


Gazete “Şimdi Artık Gülmüyoruz...” başlığıyla iç sayfasından devam ettiği haberinde ELAM başkanı Hristo Hristu’nun SİGMA TV’ye yaptığı açıklamada ELAM ve “Hrisi Avgi”nin bir olduğunu ve bu nedenle kayıt başvurularını “Hrisi Avgi” ismiyle yaptıklarını, İçişleri Bakanlığı’nın kabul etmemesi üzerine ELAM adını aldıklarını itiraf ettiğini de hatırlattı.


Edindiği bilgilere dayanarak Kiprianu’nun Rum Adalet Bakanı’na verdiği “ELAM Dosyası”nda sadece Trodos’ta düzenlenen milliyetçi yaz kamplarından fotoğraflar yer aldığını kaydeden gazete fotoğraflarda vücutları yapılı, askerî üniforma ile tatbikat yapan veya ellerinde maket/oyuncak silah taşıyan gençler görüldüğünü, fotoğrafların nerede çekildiğinin de net olmadığını yazdı, özetle şu bilgileri aktardı:

 

 

ELAM: “kancıkların kâbusu olmaya hazırız”


“İnternette yapılacak basit bir aramada, ELAM’ın yaz kamplarından fotoğraflar bulunabilir. ELAM’ın internet sitesinde de fotoğraflar ve ilgili broşürler yer alıyor. Sözgelimi, 2011 dönemi milli kampı hakkında şu ifadeler yer alıyor: ‘Bu yılki faaliyetler beklentilerin üstünde gerçekleşti ve üyelerimizin fiziki durumu ve disiplini mükemmeldi. Savaşçı ve disiplinliyiz. Sonuna kadar mücadele edeceğimize söz verdik. (...) Salaklar ve yozlaşmışlar rejimine yegâne ciddi tehdit olabilecek bir ortan olarak hazır, gururlu, disiplinli ve ciddiyiz. Yılgınlıklarına boğulup vatanımızı haraç mezat satmak isteyen bütün kancıkların en kötü kâbusu olmaya hazırız.’


Andros Kiprianu, çeşitli şekillerde AKEL’e ulaşan verilerin bu örgütlerin Hrisi Avgi ve Almanya’daki Neonaziler ile ilişkisini doğruladığını kaydetti. Alman milletvekilinin mecliste sorduğu bir soru üzerine Almanya Adalet Bakanı’nın da Kıbrıs’taki örgütlerin Almanya’daki Neonaziler ile ilişkileri konusuyla ilgilendiğini hatırlatan Kiprianu 2010’da da benzer bir şikâyette bulunduklarında, bazılarının oy kaygısı ve partizan maksatlarla bu aşırı durumları desteklediklerini söyledi. Bu Başpiskopos II. Hrisostomos’un da bunların arasında olduğunu söylemekten çekinmedi.

 

Nikolau’nun açıklaması 


Adalet Bakanı Nikolau teslim aldığı verilerden, polisin araştıracağı bir konu olduğunu kabul etti ancak ‘bu verilerin birilerini yargıya havale etmek için kabul edilir malzeme olduğunu söyleyemem. Sayın Kiprianu’ya da elimizdeki araştırma olanaklarını anlattım. Kişilerin yüzleri görünmüyor. Sayın Kiprianu’yu, meselenin araştırılacağı konusunda temin ettim’ dedi. Bu meselenin yalnız yargıyı ilgilendirmediğini, siyasi partilerin ve genel olarak ülke siyaset dünyası tarafından ilgilenilmesi gereken bir konu olduğuna işaret etti.


Bu arada ELAM, fotoğrafların AKEL tarafından Adalet Bakanı’na verilmesine tepki gösterdi. Bu fotoğrafların nereden alındığını, Hristofyas hükümeti döneminde İstihbarat Teşkilatı’nın (KİP) mı yoksa AKEL içerisindeki bir paramiliter örgüt işi mi olduğunu sordu. ELAM açıklamasında ‘Yunanistan’da ve Kıbrıs’ta milliyetçilere karşı başlatılan cadı avı, milliyetçilik nehrini durduramayacak’ ifadesini kullandı.”


Trodos’taki Kamplar


Fileleftheros “Silah Maketleriyle Eğitiliyorlar... AKEL Genel Sekreteri Tarafından Dün Adalet Bakanı’na Şoke Eden Veriler Teslim Edildi” başlıklı haberinde AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun dün Rum Adalet Bakanı’na, siyah üniforma giymiş kişilerin silah maketleriyle eğitildiği ve askerî tatbikat yaptığını gösteren görüntü-belgeler teslim ettiğini yazdı.


Habere göre fotoğrafların geçmiş yıllara ait olduğunu ve araştırılması için daha önce de polise teslim edildiğini anlatan Kiprianu Rum polisinin hiçbir şey yapmadığını da kaydetti, şunları söyledi:

“Teslim ettiğimiz veriler, Kıbrıs’ta yaz kamplarında icra edilen ve hepimizi endişelendirmesi gereken; faaliyetleri doğruluyor. Bunlar, başka bir hedefi ve niyeti yoksa normal hiçbir insanın yaz kampı sırasında yapmayacağı askerî tatbikatlardır. Daha önce, bu insanlara destek vermeye devam edersek Kıbrıs’ta vereceğimiz kurbanlara ağlayacağımız uyarısında bulunmuştum. Bunun Yunanistan’da olduğunu gördük. Umarım Kıbrıs’ta da olmasını engelleyebiliriz”


Gazetenin, görüşüne başvurduğu ELAM Başkanı Hristu, yaz kamplarının kamuya açık olduğunu belirterek AKEL’i oy kazanmaya çalışmak ve kamuoyunun dikkatini farklı mecralara çekmeye çalışmakla suçladı. 


Rum Savcılık yetkilileri


Gazete haberinin “Savcılık Yetkilileri... Endişe Verici Veriler, Araştırma Başlıyor” başlığıyla ayırdığı bölümünde Kiprianu’nun teslim ettiği verilerin ve Rum güvenlik makamlarının elindeki bilgilerin endişe verici olduğunu, Adalet Bakanı Nikolau’nun bu belgeleri süratle ve kapsamlı araştırmak üzere polise vereceğini yazdı.


Nikolau’nun “Sayın Kiprianu’nun teslim ettiği fotoğraflarda ve diğer verilerde görülenleri burada yapıyorlarsa devleti, yasayı ve mahkemeleri karşılarında bulmaları gerekir” dediğine işaret eden gazete sadece fotoğrafların, birilerinin yargı karşısına çıkarılmasına yeterli olmadığını, birileri tarafından ifade de verilmesi gerektiğini kaydetti. 


Haravgi “Kıbrıs’ta Faşist Örgütlerin Faaliyetiyle İlgili Mesele Ortaya Çıkıyor” başlıklı haberinde Kiprianu’nun Nikolau’ya ELAM’ın askeri tatbikatlarıyla ilgili fotoğraf ve diğer veriler verdiğini, Nikolau’nun da şikâyetlerin ciddiyetini teslim ettiğini yazdı. 

 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.